Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN TARABARIĆ

Splitski pjevač objavio novu pjesmu: Otkrio je kome je posvetio stihove u kojima će se mnogi pronaći

24.03.2024.
u 11:26

Pjesma je poruka svima onima koji vode unutarnju borbu, čija ljubav odlazi pa se vraća

"Kad opet krenem noćas prema tebi, nek mi tužne duše svitle put..., stihovi su kojima započinje nova pjesma "Amadea"  splitskog pjevača s adresom u Hamburgu Alena Tarabarića. Pjesmu autorski potpisuje književnica i novinarka Marijana Dokoza, aranžman glazbenik Boris Krivec, gitare Dragomir Herendić Dragianni, glazbenik s dugogodišnjim iskustvom čiji je profesionalni glazbenik put počeo 1996. godine u legendarnoj grupi Film. Back vokal u pjesmi je Brankica Jovanovski, koja je snimala back vokale našim najpoznatijim imenima s estrade te je s njima nastupala kao prateći vokal po cijelom svijetu. Zadnjih godina nastupa s Gibonnijem.

Pjesma je snimana u studiju "The boogie park studios Hamburg" gdje sinimaju poznati njemački glazbenici, od Helene Fischer, Uda Lindenberga, Zoe Wees, pa do Michaela Schultea, Sinje i drugih.

Spot za pjesmu snimat će se u Rimu. Stihovi pjesme otkrivaju priču o ranjivom, ali i hrabrom muškarcu koji samo želi svoju ljubav.

- Ova pjesma je poruka svima onima koji vode unutarnju borbu, čija ljubav odlazi pa se vraća. Muškarci i žene su u ljubavi jednaki, i jedni i drugi samo žele da im njihova ljubav ostane, da ne odlazi nekom drugom, kaže Alen Tarabarić, te otkriva kako je pjesmu posvetio voljenoj ženi.

Alen Tarabarić je rođen u Splitu, kako voli reći, u bolnici pored starog igrališta omiljenog mu Hajduka. – To je ponos – kaže pjevač koji svira klavir od svoje 5. godine života.

U Njemačkoj živi od djetinjstva, roditelji su mu se iz Njemačke u Hrvatsku vratili prije više od 25 godina. U Hrvatskoj je izdao dva albuma na kojem su radili mahom poznati skladatelji i producenti Tomislav Mrduljaš, pok. Remi Kazinoti, Zdenko Runjić, Joško Banov, Nenad Ninčević, Stipica Kalogjera, Hrvoje Hegedušić, Željko Šparmajer.

POVEZANI TEKSTOVI

Alen Tarabarić pjeva na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku. Pobjeđivao je na Splitskim festivalima, a dobitnik je i nagrade “Tomislav Ivčić” za domoljubniju pjesmu na Splitskom festivalu 1994. godine. Tijekom Domovinskog rata je snimio pjesmu “Hrvatski bojovnici” koja je često puštana na HRT-u i radio stanicama za poginule bojovnike Domovinskog rata. U zadnjih tridesetak godina je snimio oko 60 pjesama u studijima u Hrvatskoj, Njemačkoj i Italiji.

Tarabarić godinama surađuje sa splitskim glazbenikom Borisom Krivecom s kojim je dugogodišnji prijatelj.

- Boris me poznaje i zna što želim i kakav aranžman u glazbi želi. Kako bi kod nas u Dalmaciji rekli, "pogodi u dušu", smije se Tarabarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije