Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška situacija

Splitski glazbenik iskreno: Bio bih socijalni slučaj da mi nema supruge koja radi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
10.01.2021.
u 14:45

Krešo Bengalka izdao je novi album "Klub navijača" i kaže kako su mu se prihodi jako smanjili u prošloj godini zbog pandemije.

Krajem prošle godine glazbenik Krešo Bengalka izdao je svoj četvrti samostalni album "Klub navijača", a album je isključivo njegovih ruku djelo jer je sve odradio sam od produkcije do glazbe i stihova. Kako je ispričao u intervju za Slobodnu Dalmaciju odluku da isključivo sam napravi ovaj album donio je još prije pandemije koronavirusa i dodao je kako je cijeli proces bio naporan ali i lagan jer je ovisio sam o sebi. Osvrnuo se i na situaciju u glazbi tijekom ove pandemije koronavirusa te na činjenicu da glazbenici jako malo zarađuju i gotovo ništa jer nastupa i koncerata nema već mjesecima. 

– Ne želim da ispadne da sam netko tko "kuka" po medijima kako nema para, iako ih nisam imao ni prethodnih godina, ali dalo se preživjeti. Ono što mogu istaknuti jest da sam u 2020. godini ostvario pedeset puta manje prihoda nego u godini prije. Imao sam samo jedan nastup uživo, a od naplate radijskih emitiranja zaradio sam ne više od 3000 kuna na godišnjoj razini. Srećom, supruga radi, i sreća je da imam roditelje koji me podržavaju. U suprotnom bih i ja završio kao socijalni slučaj. Premda i ovako nisam puno daleko od toga. - rekao je Bengalka. 

Otkrio je i koliko je ostao vjeran sebi na novom albumu i boji li se da bi možda mogao izgubiti di publike ako ne promijeni smjer
- Produkcijom sam poboljšao glazbu i usmjerio glazbeni stil u nešto širu glazbenu fuziju između trapa, punka i elektronike. Svakim novim albumom ili spotom nova publika se samo nadoveže na priču koju sam i prije toga predstavljao, a na tu publiku se nadoveže moj novi materijal koji dolazi nakon. Moja publika je prožeta kroz sav moj rad i ona zajedno sa mnom gradi moj i svoj svijet. - odgovorio je glazbenik. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
15:22 10.01.2021.

"Ne želim da ispadne da sam netko tko "kuka" po medijima kako nema para " ..ali ipak kukam....

BU
burza
15:41 10.01.2021.

Ima ona stara kad imas stedis kad nemas trosis

Avatar zoster1
zoster1
15:16 10.01.2021.

Lopatu u ruke i nešto FIZIČKI raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije