Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILA NAPADAJ PANIKE

Splitska glumica prepričala neugodnu situaciju iz Zagreba: 'Nada mnom je izvršeno snažno verbalno nasilje'

Split: Ana Ursula Najev, splitska glumica i pjevačica
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
11.12.2022.
u 17:56

Uršula Najev je u posljednji trenutak kupila kartu na internetu, no greškom je uzela za sutrašnji, a ne današnji datum. Vozač je, ispričala je Uršula, umjesto da pokuša naći rješenje za nju bio izrazito neugodan.

Splitska glumica Ana Uršula Najev (25) na svom je Facebook profilu prepričala neugodnu situaciju koja joj se danas dogodila u autobusu tvrtke Flixbus na zagrebačkom autobusnom kolodvoru. Naime, Uršula je u posljednji trenutak kupila kartu na internetu, no greškom je uzela za sutrašnji, a ne današnji datum. Vozač je, ispričala je Uršula, umjesto da pokuša naći rješenje za nju bio izrazito neugodan.

Molim da odvojite 3 minute i pročitate ovaj status kako se ovakve stvari ne bi događale više nikome, a pogotovo djevojkama ili bilo kojim drugim slabijim skupinama koje se u ovakvim situacijama ne mogu obraniti.

On: "IZLAZI VANKA!!!!!!
Ja:  "ali..."
On: "IZLAZI VANKA KAD SAN REKA!!!! VANKA DA SI IZASLA!!!
Ja: "molim vas nemojte se derati na mene"
On: "KOJI JE OVO DATUM??!!! VANKA IZLAZI ODMA!!!!! RADI TEBE MI BUS KASNI!! MRŠ!!

...Ovo je samo dio dijaloga između šofera i mene (ako se to dijalogom moze nazvati) kojeg sam prije nešto više od 2 sata doživjela u Flix busu (bus br. 970) na Autobusnom kolodvoru Zagreb, počela je Uršula status. Napisala je kako je u Zagreb krenula na glazbenu probu, a odmah nakon toga namjeravala se vratiti u Split. 

- Kartu sam kupila online pri čemu san doživjela veći broj komplikacija, neuspješnih kupnji i preusmjeravanja (nisam jedina koja je imala tegobe s njihovom online kupnjom). Pri ulasku u bus vozač je detaljno pregledao moju kartu i uputio me na bilo koje slobodno sjedalo iza 4.reda. U trenutku kad se bus popunio i trebao krenuti, ušla je djevojka/žena za koju nije bilo slobodnog sjedala u dijelu za putnike. Gospodin šofer je već u tom trenutku svom tonu dao agresivne note i počeo na sav glas urlikati da "IMAMO ULJEZA I DA JE NEKO UŠA BEZ KARTE", nakon čega je krenuo ponovo pregledavati svima karte. Došao je red na mene. Pokazala sam mu svoj mobitel. Ustuknula sam na prvo obraćanje: "IZLAZI VANKA!!!!!!" . Sve oči gledale su u istom smjeru, sva usta isto šutjela. Nisam stigla ni odgovoriti, ni shvatiti zašto mi se obraća na taj način, a on je nastavio: "KOJI JE OVO DATUM??? STA JE OVO??? IZLAZI VANKA IZ MOG BUSAAAAAA!!!!! VANKAAAA!!!, nastavila je Uršula i dodala kako je vozač bio puno viši i jači od nje.

- Ne zanemarimo činjenicu da se radi o muškarcu u pedesetim godinama, nimalo pitomog izgleda, ćelav, veći od mene cca 25 cm i teži cca 60 kg. Pokušavala sam mu izrazito mirnim tonom i pristojnim riječnikom dati do znanja da me uznemirava, zamoliti ga da se ne dere na mene, predložiti da sjednem na pod, skale ili naprijed s njima jer nisam bila svjesna da sam greškom kupila kartu za istu kompaniju, ali sutrašnji datum. Ništa od toga nisam uspjela izgovoriti zbog neprekidne dernjave, verbalnog nasilja i nasrtanja. Primarni razlog mog izlaska iz autobusa je bio strah da nasilje ne poprimi fizički oblik. Nitko iz busa nije reagirao. Nitko. Pri izlasku iz busa dovikivanje se nastavilo: "A DI JOJ JE SAD TORBA JEBOTE, AJDE BRŽE IZLAZI!!! GONI SE VANKAAA!!!". Rekla sam da nemam torbu. Dobila sam: "E BRAAAAAAVOOOOO!!!! BRAVO!!!! AJDE BRŽE VANI!, prepričala je glumica situaciju. Mislila je da je u redu, no uhvatio ju je napadaju panike. 

- Doživjela sam izrazito neugodni napadaj panike, nisam mogla zaustaviti suze i strahovala sam od gušenja zbog hiperventiliranja koje je gradiralo. U sekundi mi je izbila afta na usnama, pojavilo se pečenje u očima, srce je galopiralo. U tom trenutku shvaćam da je nada mnom izvršeno snažno psihičko i verbalno nasilje i javno sramoćenje, a da sam fizičko nasilje izbjegla za dlaku. Uspjela sam se malo smiriti sada, 2 sata kasnije. Pišem ovo u nadi da će netko stati budućem nasilju na kraj, kad danas nitko od 60 prisutnih nije mogao ili htio. Kad dođem do imena glavnog i pomoćnog šofera koji mu je bio puna podrška u nastupu, bit će objavljena. Ugodnu nedjelju želim, napisala je glumica i pozvala Facebook prijatelje da šire ovu informaciju. 

Press službi Flixbusa poslali smo upit o ovom slučaju, odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

VIDEO Ivana Knoll pozirala na plaži u Dohi i otkrila kako se nosi s titulom najseksi navijačice

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
18:32 11.12.2022.

Po glumice se inače šalju limuzine s vozačem - u tome je bio zaplet...

KS
Kumova_Slama
19:53 11.12.2022.

Javio nam se putnik koji je svjedočio nemilim scenama u autobusu koji je vozio na relaciji Zagreb - Split. No, njegova priča potpuno je drugačija. "Dama se 'provukla' u bus i nije imala kartu za putovanje. Cura koja je imalaa kartu nije mogla sjesti, a ova joj se nije htjela dignuti s mjesta. Inzistirala je da ona hoće putovati jer ona mora hitno doći u Split. Pet puta su joj rekli da izađe van iz autobusa. Međutim, ona je pokazivala kartu, ali ta karta vrijedi za sutrašnje putovanje" govori za Dalmaciju Danas te nastavlja: "Ona se i dalje nije htjela dignuti, a putnici su bili bijesni. Ne možemo krenuti, linija nam stoji, ona ne izlazi iz autobusa i tada su se stvorili problemi jer nas je ignorirala. Poslije nam je vikala: "mrš stoko, vidjet ćete vi Boga svoga" i tada je napokon izašla iz autobusa. Ima svjedoke, svi putnici iz autobusa. To vam je demanti, nitko neće govoriti i s*ati, bez veze. Laže na društvenim mrežama, sve laže. Putnici su svjedoci", kazao nam je jedan od putnika.

LL
lijepa_li si
18:36 11.12.2022.

ozbiljni medij bih sačekao i čuo mišljenje druge strane. ovako možemo bit dovedeni u zabludu da je pokrovitelj cijele priče konoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije