Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
partijaneri idu na otoke

Spektakl za završnicu Ultre: Show s dronovima okupirao nebo nad Splitom

Split: Atmosfera zadnje  večeri Ultra Europe Festivala
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/38
10.07.2023.
u 09:10

Ovaj show prvi je put prikazan na Ultri u Miamiju u ožujku ove godine, a prvi put je sada i u Splitu

Glazba, kao univerzalni jezik svijeta, i treću je večer u prostoru splitskog Parka mladeži spojila srca Ultranauta iz više od 140 zemalja. Ova će ostati zapamćena po rekordnom broju posjetitelja, spektakularnom glazbenom nizu na centralnoj pozornici te prepunoj RESISTANCE areni. Za samo finale, na veliku pozornicu stigle su još tri velike glazbene atrakcije – Afrojack, Martin Garrix i Alesso, dok je RESISTANCE bila u znaku kralja i zvijezde koju ne treba puno predstavljati – festival je zatvorio Carl Cox sa svojim atraktivnim hibridnim setom. 

Zadnji dan festivala vrata su se otvorila u 20 sati, a za zagrijavanje na glavnoj pozornici zaduženi su bili Fedde Le Grand, Morten i W&W. Sve tri večeri obilježile su lude i oskudne kombinacije posjetitelja festivala.

Split: Atmosfera zadnje  večeri Ultra Europe Festivala
1/25

Sama završnica bila je posebna i po showu s dronovima. Naime, uoči nastupa Martina Garrixa posjetitelji su mogli gledati pravi spektakl na nebu. 400 posebnih dronova izvelo je prvi put u Splitu "Drone show", svjetlosni spektakl na noćnom nebu. Dronovi su bili na nebu otprilike iznad Turske kule, te su lampicama kreirali razne svjetlosne efekte. Ovaj show prvi je put prikazan na Ultri u Miamiju u ožujku ove godine.

Na posljednju splitsku večer ovogodišnje Ultre stigla je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Dočekao ju je organizator Ultre u Splitu, Joe Bašić. Ministrica je stigla u društvu bivšeg gradonačelnika, saborskog zastupnika, Andre Krstulovića Opare i njegove supruge, liječnice Daniele Marasović Krstulović.

VEZANI ČLANCI

Ministrica je izjavila kako je festival elektroničke glazbe Ultra u Splitu organiziran na najvišoj svjetskoj razini i postao hrvatski brend prepoznatljiv u svijetu.

"Ultra je superprofesionalno organiziran festival na najvišoj svjetskoj razini i svaki grad i država trebali bi biti ponosni na one koji su u stanju dovesti takav događaj", rekla je ministrica Obuljen Koržinek novinarima u nedjelju kasno na večer prigodom posjete tom festivalu.

Po njenim riječima interes za Split i Hrvatsku, koji raste u svijetu, povezan je i s festivalom Ultra koji promovira Hrvatske tako što na njega dolaze gosti iz cijelog svijeta. Dodala je kako na Ultru pretežito dolaze mladi dobre platežne moći, ''a to je dobro za Hrvatsku jer mnogi od njih će kad vide ljepote Hrvatske, dolaziti u našu zemlju i mimo festival Ultra''. ''Ovaj festival je po svemu poseban, to je spektakl na kojeg se dolazi ciljano'', kazala je ministrica.

Budući da iduće godine ističe dosadašnji ugovor o održavanju Ultre u Splitu, ministrica se nada da će se festival održavati u Splitu i nakon sljedeće godine.

''Bila bi velika šteta da se ovaj festival ne nastavi održavati u Splitu'', poručila je.

09.07.2023; Split- zadnji dan Ultra festivala, sam kraj festivala oznacio je vatromet Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Glavni organizator Ultre Joe Bašić najavio je kako će pregovarati s mjerodavnim tijelima u Hrvatskoj o novom petogodišnjem ugovoru za održavanje Ultre u Splitu i nakon 2024. godine. ''Rezultati pokazuju kako ima smisla zadržati Ultru u Splitu jer prema najnovijim podacima  za vrijeme Ultre u Splitu i Hrvatskoj potroši oko 200 milijuna eura'', kazao je Bašić. Istaknuo je da je na splitskom području u povodu ovogodišnje Ultre ostvareno 350.000 noćenja.

''Na Ultru u Split dolaze gosti iz 140 zemalja i to je svjetski mega događaj kojeg bi trebalo zadržati u Splitu'', poručio je Bašić.

Festival se nastavlja na Braču, Hvaru i Visu.

VIDEO Mladi glumac Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jozakontra
09:59 10.07.2023.

gledam fotke, snimke i cujem reakcije ljudi - ide ultra putem zrca, cura sve manje a ove koje dodju bolje da nisu dosle. hrpa profesionalki, gomila droge i sve skupa jadno otprilike onako kako je bilo po festivalima na marginama europskih gradova devedesetih - sad se to sto je europa istjerala pojavilo kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije