Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dreft Fashion Week

Španjolska ekscentričnost sljubljena s Kate Middleton

Dreft Fashion Week (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
11.05.2012.
u 19:30

Najupečatljiviji je bio Britanac Philip Colbert. Njegove kreacije klize po tankoj liniji između mode i umjetnosti i djeluju kao da su odlijepljene sa zida Andyja Warhola, a potom nalijepljene na ženu. Nose ih i Lady Gaga i Sienna Miller.

“Počelo je, počelo!”, zadovoljno su hihotali brojni obožavatelji mode trljajući ruke jer su pred njima tri dana modnih užitaka. Tako su već prve večeri Dreft Fashion Weeka, koji se održava u dvorani Hypo centra, njihova čula kolekcijama za jesen/zimu 2012. razmazili i inozemni i domaći dizajneri.

Najupečatljiviji, što bukom koju stvara, što šarenilom boja, bio je Britanac Philip Colbert ili The Rodnik Band. Njegove kreacije klize po tankoj liniji između mode i umjetnosti i djeluju kao da su sa zida ukrašenog grafitom Andyja Warhola odlijepljene, a potom nalijepljene na ženu, a nose ih i Lady Gaga i Sienna Miller.

Za novu kolekciju inspirirale su ga vojvotkinja Kate i njena sestra Pippa Middleton pa ona vrvi londonskim simbolima – crveni autobusi, kruna...

Španjolskom dizajneru Leandru Canu oduvijek su opsesija oblici i volumen. Tako je bilo i s ovom kolekcijom, u kojoj je uspio spojiti simetričnost i teatralnost.

Barbara i Gongini, gošća iz Danske, muškarcima i ženama udahnula je androgina i futuristička svojstva koja karakterizira jednostavnost. Od domaćih snaga gledali smo Abu Tomčić, koja je za svoju ženstvenu i retrokolekciju inspiraciju našla u pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Iggy Popović zimu vidi u odjeći rockabilly stila i školskih uniformi izrađenih od svile, čipke i brokata. A Krie Design stvorio je avangardnu, neustrašivu i šik ženu koja ne prati slijepo trendove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije