Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Senečića

Snima se nova ekranizacija 'Gospode Glembajevih'!

gospoda glembajevi
Foto: PR FOTO
1/13
15.05.2014.
u 14:07

Nakon zanimljive i nadasve specifične, kabaretske adaptacije najpoznatije drame Miroslava Krleže 'Gospoda Glembajevi', poznati redatelj, scenograf, pisac i slikar Željko Senečić odlučio se snimati istoimeni film u produkciji Red studio i Gama studio...

Nakon zanimljive i nadasve specifične, kabaretske adaptacije najpoznatije drame Miroslava Krleže 'Gospoda Glembajevi', poznati redatelj, scenograf, pisac i slikar Željko Senečić odlučio se snimati istoimeni film u produkciji Red studio i Gama studio.

Film je sniman na tri vrlo atraktivne i povijesno zanimljive lokacije, pa je Senečić za scene Glembajevih izabrao Trakošćan, Lonjsko polje i u Kolding baru gdje je pokrenuta ideja za realizacijom ovog filma. - Sama ideja za predstavu  pa tako i za ovaj film proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da sama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima, pojasnio je redatelj Željko Senečić svoju odluku da napravi predstavu i film sa samo tri glavna lika iz drame.

U glavnim ulogama oca i sina Glembaja odlično su se snašli Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone. U predstavi također glumi i Vesna Tominac-Matačić u ulozi Barunice Castelli.

>>Tribina 'Jesu li Glembajevi naši prvi tajkuni' u knjižari Ljevak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije