Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorila o vlastitoj borbi

Snažna poruka naše glumice: 'Prestanimo objektificirati tijela i davati im samo jednu zadaću'

Foto: Josip Regović
1/7
10.09.2020.
u 13:06

- Trebamo se uvijek sjetiti biti mu zahvalni na svemu što za nas radi i poštivati svaki nabor, striju, svaki ožiljak, svaku neravninu. Trebamo znati da su sve te nesavršenosti utjelovljenje života i biti dobri prema sebi, uvijek biti dobri prema sebi - poručuje mlada glumica.

Petra Svrtan, kći glumaca Borisa Svrtana i Nine Erak-Svrtan, otvoreno je progovorila o svojoj borbi s poremećajem prehrane koji joj je promijenio život. Petra je ovih dana odlučila javno progovoriti o tihom ubojici i poslati poruku podrške svima koji se nalaze u raljama poremećaja prehrane, ali i povećati svijest okoline o problemima koje poremećaji u prehrani nose sa sobom.

- Poremećaj prehrane uvjeri nas da naša unutarnja vrijednost ovisi o vanjskim faktorima: o tuđem mišljenju, o nemogućim standardima ljepote u medijima, o društvenim kalupima kojima moramo prilagoditi svoju veličinu ako želimo biti voljeni i tako se smanjujemo, poništavamo, unizujemo, satiremo ono jedinstveno u sebi, ono što nas čini ljudima. Veličaju se zaglađena, utegnuta, mlada, savršena tijela provučena kroz milijune filtera i aplikacija za stanjivanje struka, blendanje bora i neravnina, povećavanje grudi i stražnjice, dođe sezona u kojoj je popularna atletska građa pa jurimo za tim idealom i mahnito vježbamo dok bica i six pack ne iskoče pa vrlo brzo nakon dođe sezona kardašijanskih oblina kad su sve žene koje imaju grudi manje od D košarice u depri, a onda ima i ona sezona kad su žene s velikim grudima u problemu jer su in postale one male koje "taman stanu u šaku" - poručila je Svrtan i dodala kako je vrijeme da počnemo slaviti 'normalna tijela'.

Foto: Instagram screenshot

- Ona svakodnevna, svačija. Vrijeme je da prestanemo objektificirati tijela i davati im samo jednu zadaću, a to je da budu poželjna. Naše tijelo puno je više od "poželjnog". Ono je čudo sa zapanjujućom sposobnošću samoizlječenja, nevjerojatnim mehanizmima kretanja kroz vrijeme i kroz prostor, ono hoda, pliva, skače, trči, grli, ljubi, seksa se, ono voli do boli. Trebamo se uvijek sjetiti biti mu zahvalni na svemu što za nas radi i poštivati svaki nabor, striju, svaki ožiljak, svaku neravninu. Trebamo znati da su sve te nesavršenosti utjelovljenje života i biti dobri prema sebi, uvijek biti dobri prema sebi - zaključila je mlada glumica.

 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
Content
15:12 10.09.2020.

Dijete rastavljenih roditelja...sve jasno (ne, nisu se tukli; ćaća ostavio staru ženu, našao mlađu). A glavno da se proklamira kak je razvod ok. Nije ok. Kao što "gej nije okej", kao što nije normalno/prirodno da dva pe**ra udomljavaju/posvajaju maloljetno dijete bez njegove privole, pored tisuće brakova sklopljenih između muškarca i žene..To će dijete, jednog dana, također, imati razne psihoze. Kome će on/a vikati "mama"? Kome? Ozbiljno pitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije