Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morcheeba u nedjelju nastupa u Zagrebu

Skye: Nastup u Tvornici bit će mi poput noćnog izlaska

Morcheeba
Foto: Pixsell
04.12.2013.
u 15:50

Pjevačica otkriva kako je nastao album “Head up High” i kako se slaže s braćom Godfrey te kako su njena djeca odrasla uz glazbu njenog benda

Britanski pop-trojac Morcheeba s hrvatskom publikom pakt ljubavi sklopio je prije deset godina u dvorištu SC-a kada je održao odličan koncert pred 10 tisuća ljudi. U nedjelju se vraća u Zagreb, bit će im to četvrti nastup pred hrvatskim obožavateljima, ali prvi u klupskom okruženju Tvornice kulture.

Album radili preko e-maila

– Veselim se nastupu u Zagrebu. Volim svirke u klubovima, a kako ne izlazim baš često, nastup u takvom okruženju za mene je poput izlaska jer cijelo vrijeme na pozornici plešem na glasnu glazbu koju sviramo – kaže pjevačica Skye. S ostalima iz benda, braćom Paulom i Rossom Godfreyem, u Tvornici će promovirati novi, sedmi studijski album “Head Up High” koji je najavljen odličnim singlom “Gimme Your Love” koji osvaja vrhove britanskih ljestvica.

– Ovaj album je malo drukčijeg tempa nego naši dosadašnji materijali. Album je to s pozitivnom vibrom i ima elektronički prizvuk. Ali postoje na njemu i mračni i tužni trenuci – objašnjava Skye. Ona je zadužena za melodije pjesama koje stvara po ritmu i beatu koji osmisle Paul i Ross.

– Paul piše stihove, Ross glazbu, a ja melodiju. Zajedno odlučujemo o svemu, razmjenjujemo mišljenje i dajemo prijedloge jedni drugima. Gotovo sve pjesme na “Head Up High” nastale su tako da smo odredili ritam, napravili glazbu i melodiju i onda bi Paul napisao stihove. Sve to radili smo uglavnom preko e-maila. Tek kad smo bili sigurni da imamo dobru okosnicu pjesme našli bismo se u studiju i snimali – prepričava Skye proces nastajanja albuma. U kreiranju novog glazbenog materijala uključili su i brojna glazbena imena od Rizzle Kicks, Chali 2na iz Jurassic 5, James Petralli iz teksaškog sastava White Denim do čileanske pjevačice Ane Tijoux.

Zbog supruga se vratila

– Kao i na prethodnim albumima, glavni sastojak smo nas troje, ali krenuli smo i na višu razinu, k nekom ritmu budućnosti. Imali smo i nekoliko suradnji, jedna je bila s Jamesom Petrallijem koji je napisao glazbu i stihove za tri pjesme – kaže pjevačica. Skye, Paul i Ross zajedno su već 18 godina na glazbenoj sceni i svađe i razmirice, kaže Skye, nisu uobičajene u njihovoj maloj glazbenoj zajednici. Teške riječi nisu pale ni kada su se 2003. nakratko razišli i kada se Skye prebacila u solo vode, iz kojih su je braća Godfrey izvukla nekoliko godina poslije. Iako se nećkala pri povratku u Morcheebu, na kraju je pristala, i to na nagovor supruga koji ju je, kaže, danima uvjeravao da se vrati.

– Ne volim pričati o našem prekidu i zašto smo se razišli, to mi je kao da razgovaram o nečijoj smrti, podsjeća me na tužne trenutke – kaže Skye. Izvan glazbenog okruženja, članovi benda su pravi obiteljski ljudi, a njihovi klinci dobro znaju repertoar Morcheebe i nekad uskaču na svirke.

– Moja djeca su od rođenja okružena našom glazbom i ona im se sviđa. Moj najstariji sin sada ima 18 godina i zapravo je star koliko i naš bend. Inače svira bubnjeve i jednom nam je čak uskočio kada je naš bubnjar bio odsutan. Bila je to odlična zamjena jer je zaista dobro znao sve naše pjesme – s oduševljenjem hvali Skye svog sina. Dosad se uspješno hrvala s obiteljskim životom i nastupima, ali priznaje da takav tempo utječe na njezin san.

– Jedino u čemu nisam dobra je spavanje, voljela bih da imam vremena i da mogu noću spavati šest sati – poželjela je Skye.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije