Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugledna gošća

Skye iz Morcheebe na Špancifestu: Zaljubila sam se u Varaždin!

'23.08.2011., Stari grad, Varazdin -   Spancirfest, festival dobrih emocija. Koncertom grupe Morcheeba zavrsio je 4. dan a na koncertu je uzivalo oko 2000 ljudi Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
1/4
27.08.2011.
u 09:32

Do nedjelje će na varaždinskom Festivalu dobrih emocija nastupiti Let 3, Louder, Električni orgazam, Majke...

Varaždinski Špancirfest i ove se godine potvrdio kao jedan od vodećih festivala u regiji. Uz performere, bez kojih je festival nezamisliv, odlični glazbenici samo su "šlag na tortu". Organizatori su ove godine na MTV pozornicu u Starom gradu doveli svjetski poznati bend Morcheebu. Napravili su sjajnu atmosferu i rasplesali fanove, a Skye Edwards otkrila je i zašto voli nastupati na festivalima.

– Na festivalima perfekcija, u kojoj je sve podređeno tvom nastupu, kao na klasičnim koncertima, nije u prvom planu, no zato se imaš prilike družiti s kolegama glazbenicima, razgovarati, razmjenjivati iskustva... – kazala je Skye i priznala da se zaljubila u energiju baroknoga grada. Nakon koncerta, iako iscrpljeni od turneje, članovi benda provjerili su i što Špancirfest nudi noću. Na Mobilisis party pozornici na Dravi zabavljali su se uz žestoke dubstep breakbeat drum'n'bass ritmove Jabbaton DJ ekipe, Yesha i Venoma. Ondje ih je primila ekipa organizatora, Dance Factory, te varaždinska underground vokalistica i umjetnica Diyala, koja ih je impresionirala svojim vokalom i produkcijom. Skye Edwards poželjela je čuti cijeli Diyalin album, pa joj ga je Varaždinka i poklonila. Do kraja festivala špancireri će moći čuti još mnogo dobre glazbe. U petak na MTV pozornici nastupaju Diskurz, One Piece Puzzle i Let 3, koji su se s Varaždincima pomirili prije tri godine, nakon poznate afere s čepovima. U subotu posjetitelje očekuje prava rock poslastica. U Starom gradu svirat će Louder, Električni orgazam i Majke. Festival će u nedjelju zatvoriti Asian Dub Foundation, kultni britansko-indijski bend, koji je na turneji nakon više od dvije godine kako bi promovirao svoj novi, deveti studijski album "A History Of Now".

– Malo smo istraživali i Špancirfest čini se kao vrlo zabavan festival koji svake godine posjećuje mnogo ljudi. Jedva čekamo da dođemo i proveselimo se s obožavateljima – kazao je jedan od osnivača benda, gitarist Steve Savala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije