Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak turneje Miroslava Škore kojom obilježava 20 godina karijere

Škoro u Areni: Zvijezda večeri nisam bio ja, nego moj Matija

Miroslav Škoro
Petar Glebov/Pixsell
21.11.2009.
u 14:00

Škoro je otpjevao i pjesmu “Majko jedina” koju nije svirao 11 godina. U njemu je budila emocije na pokojnu mamu, pa je trebalo vremena i snage ponovo ju zapjevati. Glas mu pritom nije zadrhtao, ali su se emocije osjećale u zraku.

Zamračena dvorana kojom odzvanjaju bas gitare i bubnjevi. Bend je na pozornici, Škoro iza nje. Stoji na stepenicama, menadžer Dado Tutić ga grli. Pale se svjetla, Škoro izlazi na scenu, a euforija prožima dvoranu. 

Tako je preksinoć uz zvuke “Jorgovana” započeo veliki koncert Miroslava Škore, prvi u turneji kojom obilježava 20 godina karijere. 

Otpjevao je i pjesmu “Majko jedina” koju nije svirao 11 godina. U njemu je budila emocije na pokojnu mamu, pa je trebalo vremena i snage ponovo ju zapjevati. Glas mu pritom nije zadrhtao, ali su se emocije osjećale u zraku.

 

Jasna Odorčić, popularna Zlata iz serije “Najbolje godine” raznježila se na balade, i sama zapjevala “nikad jutro ne svane da te srce ne spomene”. Skakutala je i na ritam drmeša. Na koncert je došla s kolegom Velimirom Čokljatom (u seriji glumi njena supruga Đuku) i dobro se zabavila. 

- Gdje god se osjete zvuci Slavonije ne može biti loše. Naravno da mi je koncert sjajan - kazala je. 

Njezino mišljenje podijelio je i Čokljat. Uživao je u svakom trenutku koncerta. U jednom trenutku njega i Žarka Potočnjaka okružili su policajci želeći se slikati s njima. Obojica su se rado odazvala. 

- Škoru poznajem godinama i volim ga prvo kao osobu a tek potom kao pjevača - rekao je Čokljat.

Žarko Potočnjak prisjetio se nekih drugih trenutaka. 

- Dok je bio konzul u Pečuhu organizirao nam je sjajan prijam. S puno odlične klope. Puno smo nastupali zajedno dok sam se bavio estradom i nastupao s njim u “Lijepom našom” - kazao je Potočnjak. I dok su sve u dvorani ponijele emocije, a Škoro bio neprikosnoveni kralj večeri, iza pozornice sasvim druga priča. Tamo je zvijezda bio njegov sin, 14-godišnji Matija. 

Svaki glazbenik prilazio mu je uoči njegova prvog velikog solo nastupa. Da mu dokažu koliko vrijedi, na vratima garderobe nije stajao natpis “Miroslav Škoro”, nego “Matija Škoro”. A on se već sada lako nosi sa teretom slave, te rado i lako daje prve intervjue. 

- Volio bih se baviti glazbom i nadam se da je ovo prvi korak za dalje. Ako ikad postanem zvijezda, ostat ću skroman - kazao je Matija. 

Škoru starijeg uoči izlaska na binu zagrlio je samo menadžer, a juniora čak njih troje: Dado Tutić, Ruža Novak i Miroslav Rus. A Matija je, u maniri prave zvijezde, izašao na pozornicu, mahnuo publici i na skladbu “Domovina” bez pogreške odsvirao svoju solažu. 

- Odjenuo sam hrvatski dres jer je to jedan od simbola naše domovine. Što se tatinih pjesama tiče, sve su mi drage ali “Domovina” ipak najdraža - kazao je Matija. 

- On je zvijezda večeri, ne ja - ponosno je kazao Škoro nakon koncerta. 

- Sretna sam i ponosna na njih obojicu. Bilo je divno gledati ih zajedno. Dijete glazbenika ili odmah zavoli glazbu ili ne. Matija svira gitaru već tri godine i zaljubljen je u nju - kazala je supruga Kim, koja je sa 17-godišnjom kćeri Ivanom koncert pratila iz VIP lože. 

Ivana svira violinu, a s tatom je nastupila u Domu sportova. Ovaj puta zbog obveza na fakultetu i srednjoj glazbenoj školi nije zasvirala. No zato su velik pljesak dobile Marta Nikolin koja je sa Škorom zapjevala “Ti su moja tajna najveća”, te “Slavonske lole”. Ženski sastav “Druge” osvojio je publiku što glasom, što divnim i vrijednim nakitom. Djevojke su oko vrata nosila zlatne, slavonske dukate. Koncert nabijen emocijama i domoljubljem nije propustio ni predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 3

ČI
čitateljica
07:54 24.11.2009.

Dobro, o.k. kuzim,to je bio tekst o koncertu,ali nije mi jasno zasto je novinarka i u ovakvoj prici morala sve pokvariti sa zadnjom recenicom???? Ljudi ja se vec plasim i pastetu otvoriti a da mi ne iskoci kakav predsjednicki kandidat i zacvili mi \"KU-KU bus glasala za mene ????\"

HU
hunter
14:19 21.11.2009.

Predivno. Pogotovo ovaj skinhead na slici koji ponosno pokazuje SS-ovske tetovaže. Ne znam, možda nešto sa mnom nije u redu, ali valjda je to u Hrvatskoj pojam za emotivnost i domoljublje i patriotizam, kako autorica ovog članka ponavlja u svekoj drugoj rečenici.

DA
davormr
14:24 21.11.2009.

Hrvatski branitelji , istinski domoljubi ,Generali Ante Gotovina, Mirko Norac i drugi, crkva i velečasni Zlatko Sudac, domoljubni pjevači Thompson i Niko Bote su uz prof. dr. MIROSLAVA TUĐMANA! Miroslave Škoro budi i ti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije