Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evo gdje je sada

Sjećate se Psya i pjesme 'Gangam Style'? Nije ponovio nikada taj uspjeh i odao se alkoholu

Foto: PA/Pixsell
1/8
02.04.2024.
u 08:00

Bio je svjestan kako njegov sljedeći singl mora biti bolji od "Gangam Stylea" kako bi zadržao vodeću poziciju u glazbenom svijetu, ali nije uspio u tome

Pjesma "Gangam Style" upoznala je svijet s K popom i te 2012. godine Psy je preko noći postao planetarno popularan i ova pjesma je bila prva pjesma koja je na YouTube premašila milijardu pregleda. Neobična, ali neodoljivo zarazna pjesma i popratni video — u kojem Psy izvodi prepoznatljivi plesni pokret kojim imitira jahanje postigla je svjetski uspjeh koji je prije uglavnom izmicao korejskim pop izvođačima. Video, koji sada ima oko 5,1 milijardi pregleda, bio je toliko popularan 2012. godine i ušao je u svaki segment društva da su čak te godine Baracka Obamu na dan izbora pitali mišljenje o ovoj pjesmi, a NASA-ini astronauti snimili su parodiju na ovu glazbenu stvar. 

Psy je tada uživao globalnu slavu i preko noći je postao jedan od najtraženijih glazbenika. Uskoro je potpisao ugovor s menadžerom Justina Biebera, snimio singl sa Snop Doogom. Bio je svjestan kako njegov sljedeći singl mora biti bolji od "Gangam Stylea" kako bi zadržao vodeću poziciju u glazbenom svijetu. 

Ubrzo je glazbenik iz Južne Koreje pao u depresiju i odao se alkoholu, nije uspio ponoviti uspjeh koji je postigao s "Gangnam Styleom". - Ako sam sretan pijem, ako sam tužan pijem. Ako pada kiša, pijem, ako je sunčano pijem - rekao je u  jednom intervju. Psy, čije je pravo ime Park Jae-sang, vratio se kući u Južnu Koreju, gdje je pokrenuo vlastitu glazbenu kuću i pokušava stvoriti sljedeću zvijezdu K-popa i pomoći mladim glazbenicima da se probiju na tržište. 

- Jedna od stvari koje najviše volim kod ovog posla je to što je nepredvidiv. Međusobno kažemo da smo u 'poslu s poklopcem' - jer ne znate što imate dok to ne otvorite. Ne znaš koji će oblak donijeti kišu - rekao je Psy u intervjuu koji je dao prije dvije godine za New York Times.  S 10 umjetnika pod svojim okriljem, uključujući šesteročlani boy band, TNX, Psy je rekao da osjeća veliki pritisak dok odlučuje o karijerama mladih glazbenika te je taj pritisak puno veći nego kad je brinuo o svojoj karijeri i ova odgovornost je puno veća.

VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije