Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni glazbenik

Sjećate li se njega? Pjesma 'Nikol' još uvijek je hit koji mnogi danas rado slušaju

Foto: HRT
1/6
19.05.2023.
u 18:30

Četrdeset godina nakon izlaska prvog albuma “Imitacija života”, Renato Metessi će najaviti izlazak remake albuma i svoju prvu knjigu “Backstage”. Ispričat će tko mu je najvjerniji obožavatelj i kritičar, zašto je studirao veterinu i koji mu je koncert najdraži usprkos bocama koje su letjele.

Nagrađivani glumac, prvak drame HNK u Zagrebu Igor Kovač i glazbenik, zvijezda grupe „Zvijezde“ Renato Metessi gosti su ovotjedne emisije „5.com s Danielom“.

Četrdeset godina nakon izlaska prvog albuma “Imitacija života”, Renato će najaviti izlazak remake albuma i svoju prvu knjigu “Backstage”. Ispričat će tko mu je najvjerniji obožavatelj i kritičar, zašto je studirao veterinu i koji mu je koncert najdraži usprkos bocama koje su letjele. Saznat ćemo tko je Pero i što je Bob Geldof tražio u garderobi “Zvijezda”.

Igor će najaviti premijeru predstave “Leda” u HNK u Zagrebu i govorit će o Tati P. - svojoj ulozi u hit filmu Dnevnik Pauline P. Saznat ćemo tko su Kičmena djeca, Alison Hell i Približimo se Kristu, zašto je gotovo zaboravio hrvatski i kako je jedna gitara spasila monolog. Objasnit će zašto je za posao glumca važna čista glava i mekana duša.

VEZANI ČLANCI:

Renato će u emisiji pjevati hitove: “Nikol”, “Ne pitaj za mene” I “Mjesto pod suncem”.

Emisija “5.com s Danielom” na rasporedu je u petak 19. svibnja u 20.45h na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Renato Metessi je inače legendarni glazbenik, jedan od pokretača Novog Vala. Sladatelj je, pjevač i autor pjesama. On je 80-ih osnovao grupu Patrola, a nakon katkog, ali dojmljivog predstavljanja s tim sastavom, napušta ga. Okupio je nakon toga grupu pod imenom Zvijezde, te se odmiče od Novog Vala i stvara tradicionalnu pop-rock glazbu. Objavio je više od 15 albuma, što sa Zvijezdama, a što samostalno. 

Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima kao što su Arsen Dedić, Alen Kraljić, Željko Banić i Žan Jakopač. 
Godine 2003. sudjelovao je u dokumentarcu Igora Mirkovića pod nazivom 'Sretno dijete'. 

VIDEO Bivši hrvatski predsjednik komentirao odnos Milanovića i Plenkovića: To ne smije biti osobni odnos

 

Komentara 2

SL
slavenZadravec
20:43 19.05.2023.

Nicole je bila sjajna, čak ni sama Marilyn ...

BR
brzizestok
19:55 19.05.2023.

Odlične su pjesme bile i ostale. Bezvremenske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije