Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO JE ZVIJEZDA

Sjećate li se Malika iz 'Oca na službenom putu'? Evo čime se danas bavi

Moreno Debartoli
Foto: Promo
1/2
29.06.2018.
u 19:25

Iako su mu predviđali blistavu glumačku budućnost, Moreno više nije glumio. Danas ima 43 godine i jedan je od najboljih kuhara u Bosni i Hercegovini. Usavršavao se na najboljim svjetskim akademijama, a završio je i prestižnu “Le Cordon Blue” akademiju u Londonu.

Jedan od najboljih filmova u povijesti bivše Jugoslavije po mnogima je Kusturičin "Otac na službenom putu", koji je 1985. godine bio i nominiran za Oscara. Osim maestralnih Mikija Manojlovića, Mirjane Karanović i Mustafe Nadarevića posebno se pamti dječak Moreno Debartoli, koji je igrao  Malika. Nezaboravan je njegov monolog u kojem objašnjava kako ga svi zovu "Malik, Malik, na govno si nalik".

Iako su mu predviđali blistavu glumačku budućnost, Moreno više nije glumio. Danas ima 43 godine i jedan je od najboljih kuhara u Bosni i Hercegovini. Usavršavao se na najboljim svjetskim akademijama, a završio je i prestižnu “Le Cordon Blue” akademiju u Londonu.

-  Cijeli taj period mi izmami osmijeh na lice. Jedan lijep dio mog života kojeg ću se uvijek sjećati. Naravno, bilo je i teških situacija, ali sve u svemu, uvijek se rado sjećam toga - kazao je De Bartoli za Avaz i dodao da tada nije bilo ljubomore kod djece.

 

- Tada je bilo drugo vrijeme. Nije se toliko davala pažnja tome što je neko glumio u nekom filmu. Sigurno ste čuli i priče kada veliki muzičari dođu u Sarajevu i raja kaže: „Eno onog...“ i svako nastavlja za svojim poslom. Ali danas to bi bilo nešto o čemu bi svi pričali. Ne bih volio da se to dogodi danas, u svakom slučaju - dodao je Debartoli.

 

Moreno kaže kako je na snimanju vladala prava prijateljska atmosfera. S nekim od glumaca je održavao kontakte, no poslije se nisu čuli.
-  O glumi sam razmišljao, ali jednostavno sam ovo što radim danas više volio i otišao sam u tom pravcu. Nisam ni pokušao baviti se glumom. Više volim svakodnevno gledati ono što sam stvorio nego da se na taj proizvod čeka jako dugo - kazao je Debartoli koji živi u Sarajevu, dok je supruga Katja s dvoje djece u Rijeci. Stoga je i on često u Rijeci, i dodaje kako nije problem često putovati radi obitelji.

Moreno Debartoli
1/6

Komentara 8

KR
kruti221
20:35 29.06.2018.

on je u sarajevu a žena i djeca u reki pa je i on u reki???? KAJ GOD

Avatar rubinet
rubinet
20:34 29.06.2018.

1999. završio kuharsku akademiju u Izraelu

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:26 29.06.2018.

Odličan film, Morenu svako dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije