Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz arhive

Senna M o prijateljici s estrade: 'Neda Ukraden me zamalo ubila'

Biograd: Nakon Porina održan završni party u hotelu Adriatic
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
20.02.2023.
u 17:00

U arhivi Večernjeg lista pronašli smo članak iz ožujka 1993. godine u kojem je Senna M ispričao kako je jedan nastup s Nedom Ukraden zamalo završio kobno po njega

Listanje po arhivi Večernjeg lista dovelo nas je do članka u kojem je u ožujku 1994. godine popularni Senna M ispričao i kako ga je Neda Ukraden zamalo ubila. Karijere su startali otprilike u isto vrijeme, a Senna M koji je u 90-ima bio poznat po hitu "Beba" ispričao je kako je jednom zbog Nede skoro izgubio glavu. 

- Ona je uvijek bila prva. Kad je htjela... Ne vežem je s politikom, samo znam da sam jednom mogao poginuti zbog nje. Ali nije bilo namjerno. Na konpcertu u Vitezu Neda mi je na pozornici prišla između dviju strofa i rekla: Joj, ja se upiša, ajde ti otpjevaj jednu pjesmu da odem. Dok sam pjevao, osjetio sam kako me opekla struja. Kad vidim, Neda je to obavila iza klavira, iza zavjese,
a taj potočić je žuborio sve niže i niže ... do kablova za gitaru, mikrofona. Zamalo me ubila. - prisjetio se Senna M.

Senad Galijašević odnosno Senna M bio je sredinom 90-ih jedna od najvećih dance zvijezda u Hrvatskoj a nedavno je njegova tvrtka dobila Emmy zajedno s tvrtkom Stype. Njegova oprema za snimanje svega što se odvija na televizijskim ekranima ili filmskim platnima veliki je hit u svijetu te se uspješno prodaje u Kazahstanu, Moskvi, Dubaiju, Manchesteru, Tokiju i Las Vegasu. A u sve je krenuo, kako uvijek ističe – iz inata.

Foto: Hrvatske Šume

– Evo, da se našalim, jednom mi je brat, tješeći me kad mi je loše krenulo, rekao dobronamjerno da je moje vrijeme prošlo. Nije ni slutio da mi je to dalo dodatnu snagu da se vratim na noge i upustim u neke nove pobjede. Ustvari, najteže mi je bilo kad sam pola života uložio u svoje pjesme i morao se odreći svega što čini normalan život – rekao nam je nedavno Senna M. Priča je počela kad je režirao jedan spot. Posudio je kran za kameru i oduševio se efektom leteće kamere. Poželio ju je imati, ali je cijena bila neprihvatljiva. Odlučio je sam napraviti bolji i jeftiniji kran. Kada je u tome i uspio, svojim prvim kranom snimio je reklamni spot za Hrvatsku poštu.

Uslijedilo je snimanje Europskog prvenstva u vaterpolu, papina boravka u Hrvatskoj, brojni muzički festivali i filmski setovi. Kada je krenuo s tim, ni u snu nije očekivao ovoliki uspjeh. Naime, njegove kamere koriste NASA, streaming servisi poput HBO-a koji ju je koristio za hit-seriju “Igra prijestolja”, kao i za najnoviju, najskuplju seriju svih vremena “Zmajevu kuću”; Netflixa, kanala Disney i History, američke filmske i televizijske produkcijske kuće Warner Brothers Entertainment Inc., poznate kao Warner Bros., pa i 20th Century Fox. A tu su i veliki TV i filmski projekti na kojima su se koristile njegove kamere, kao što su “Zvjezdani ratovi”, “Vikinzi” i “Vikinzi: Valhalla”, njemačka TV serija “Cobra 11”, britanska “McMafia” koja se snimala i u Hrvatskoj, serije filmova “Shaft” i brojni drugi. 

VIDEO Let 3 opasno je blizu milijunu: Na službenom kanalu Eurovizije na trećem je mjestu

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
20:39 20.02.2023.

To nisam znal. Vecinom estradnjaci pokusavaju zivjeti od stare slave I uvijek im je netko krivo kaj zavrse u puckim kuhinjama. Senad od Bosne se evo primo posla I uspio. Svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije