Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVERZIJA U MAĐARSKOJ

Rita Ora ogrnula se srpskom zastavom pa se pravdala sunarodnjacima: 'Nisam dobro vidjela'

Rita Ora
Foto: Screenshot
1/10
28.08.2023.
u 10:44

- Iako podržavam svoje obožavatelje iz svih zemalja i kultura, želim jasno dati do znanja da sam ponosna kosovska Albanka i da mi nije bila namjera omalovažavati svoje nasljeđe, niti uznemiriti svoj narod ili svoju obitelj - dodala je Rita koja 2015. godine proglašena za počasnog veleposlanika svoje rodne države Kosova.

Britanska pjevačica albanskog podrijetla Rita Ora (24) na koncertu u Mađarskoj ogrnula se srpskom zastavom, zbog čega se našla na meti kritika svojih sunarodnjaka. Kasnije se ispričala i rekla kako je mislila da nosi mađarsku zastavu.

- Sinoć dok sam nastupala na SZIN festivalu u Mađarskoj dobila sam zastavu od mladog obožavatelja. Od svjetla direktno u očima, nisam mogla jasno vidjeti koju državu predstavlja zastava. Čim sam sišla s bine, shvatila sam da je to srpska, a ne mađarska zastava - rekla je Rita, kako piše Klan Kosova. 

Rita je inače odrasla u Londonu, ali je rođena u Prištini. 

- Iako podržavam svoje obožavatelje iz svih zemalja i kultura, želim jasno dati do znanja da sam ponosna kosovska Albanka i da mi nije bila namjera omalovažavati svoje nasljeđe, niti uznemiriti svoj narod ili svoju obitelj - dodala je Rita koja 2015. godine proglašena za počasnog veleposlanika svoje rodne države Kosova. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, Ora je 14. srpnja objavila je svoj novi album "You&I" koji je izašao na Spotifyju, a pjevačica je u Londonu na Leicester trgu imala objavljen i svoju video reklamu za album. Uzbuđena, otišla je na trg kako bi se snimila pred reklamom, a u šali je odglumila nezainteresiranost na ostale video reklame.

 

Jedna od njih je bila ona brenda Lacoste na kojoj se našao i srpski tenisač Novak Đoković, na kojeg je pjevačica samo odmahnula rukom. 

Njezin video izazvao je bujne reakcije srpskih TikTokera koji su u komentarima pisali samo hvalospjeve Đokoviću, kako bi joj pokazali da ih je naljutila videom. 

"Ha ha, maši, maši, mala, gledaš u legendu", "Nole je kralj", "Nole je prvi", "Nole je ikona", "Oprosti im, Bože, ne znaju što čine", samo su neki od komentara pod videom. 

Podsjetimo, Rita Ora je krajem prošle godine također razljutila Srbe kad je objavila TikTok video s efektom orla, što su mnogi shvatili kao provokaciju zbog ispadanja Srbije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. 

Naime, srpske nogometaše nazivaju "orlovima", a TikTok trend s orlom znači "Orlovi lete kući", pa su mnogi mislili da je upravo zato pjevačica i objavila video. 

VIDEO: Joker Out oduševio publiku na Špancirfestu

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:08 28.08.2023.

Kosovarke drže svjetske top liste a kod nas još uvijek gudi Huljić i ekipa. Pronašli su način da se zamrzne vrijeme

GO
goran2hr
11:06 28.08.2023.

A dobro, ima i gorih stvari. U Hrvatskom Saboru, predstavnica albanske manjine, izabrana na čudnovat način, podržava SDSS, pa nikome ništa.

Avatar Jopa
Jopa
11:43 28.08.2023.

Djelatnici u kulturi, pop kulturi, filmu i showbussinesu su poznati intelektualci i patriote...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije