Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Charles i Camilla

Rečenica koja je ostavila pečat na njihovu vezu: Moja prabaka je bila ljubavnica tvog prapradjeda

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
03.05.2023.
u 15:00

Ljubavna romansa kralja Charlesa i njegove supruge počela je još 1970. godine i dok je bio u braku s princezom Dianom održavali su kontakt, a vjenčali su se 2005. godine

Buduća kraljica supruga Camilla Parker Bowles (75) , nije ni sjela na tron, a već je ispisala povijest. Javnost je nedavno doznala kako je izabrala krunu kraljice Marije za svečanu ceremoniju, što će biti prvi put u novijoj povijesti da će se za krunidbu kraljice supruge koristiti postojeća kruna umjesto izrade nove. Iz Palače su se odmah oglasili da je to u interesu održivosti i učinkovitosti, ali kraljevski draguljar će ipak unijeti neke manje izmjene i dodatke kako bi istaknuo individualni stil buduće kraljice. Možda Camilla voli jednostavne stvari, ali njena veza s budućim kraljem je bila sve samo ne jednostavna.

Naime, iza kraljevskog para leži duga i zapetljana ljubavna priča. Između njih je zaiskrilo davne 1970. godine na polo utakmici. Dijelili su ljubav prema tom sportu, ali i sličan smisao za humor. - Moja prabaka je bila ljubavnica tvog prapradjeda. Osjećam da imamo nešto zajedničko - našalila se Camilla jednom prilikom. Njena rečenica ostavila je pečat na njihovu vezu koja se, tvrdili su tada mediji, razvila odmah nakon tog susreta i potrajala je nekoliko mjeseci.

Njihovu sreću naglo je prekinuo Charlesov odlazak u Kraljevsku mornaricu. Iako se vratio nakon osam mjeseci, bilo je prekasno. Camilla se već zaručila za Andrewa Parker Bowles s kojim je ranije bila u vezi. S budućim kraljem je ostala u dobrim odnosima, bili su toliko bliski da je on bio krsni kum njenom sinu Tomu. No, ma koliko izvana sve izgledalo idilično, Charles nije dobro primio vijesti o njenim zarukama.

- "Princ slomljenog srca" od Walesa zaključao se u svoju kabinu dva dana i noći i odbijao je izaći na obrok -  napisala je Susanna de Vries u svojoj knjizi "Kraljevski brakovi" iz 2018. godine.  No, čak i da je Camilla čekala da se njen dragi vrati iz mornarice, s obzirom na to da je ranije bila u vezi, njihov brak ne bi dobio blagoslov kraljevske obitelji.
- Pravilo broj jedan, prije izgleda ili „uzgoja“ potencijalne kraljevske supruge, bilo je da prije svega bude djevica - rekao je kraljevski povjesničar Thomas Mace-Archer-Mills za Refinery29. Takva pravila vrijede samo za žene, dok je princ mogao biti s nebrojeno puno žena, nije mu se to zamjeralo.

Nakon Camille, Charles je održavao vezu s lady Sarah Spencer, starijom sestrom svoje buduće žene, Diane. Nedugo poslije, nakon ujakove smrti 1979. godine, potražio je utjehu u Camillinom naručju, iako je ona bila u braku. Ta afera je navodno trajala sve do zaruka s Dianom 1981. godine. I premda su tabloidi vrištali o tome kako je Charles i dalje odan samo jednoj ženi, palača takve glasine nikada nije komentirala. Međutim, prema biografiji Andrewa Mortona "Diana: Her True Story — In Her Own Words", Diana je već na medenom mjesecu pronašla manžete s dva isprepletena slova C koje je Camilla poklonila princu, ali i ljubavna pisma koja su razmjenjivali. Nakon godina nesretnog braka u kojem ih je, kako je svojedobno tvrdila Diana u slavnom intervjuu, bilo previše, odlučila se suočiti s muževom ljubavnicom.

Foto: Reuters/Pixsell

- Znam što se događa između tebe i Charlesa i samo želim da to znaš-  rekla je Diana u  razgovoru koji je kasnije objavio People. No, nije očekivala odgovor koji je uslijedio. - Imaš sve što si ikada željela. Imaš sve muškarce svijeta koji su zaljubljeni u tebe i imaš dvoje prekrasne djece, što više želiš? - upitala ju je Camilla, na što je Diana kratko odgovorila da želi svog muža. Njihov brak je od početka bio na klimavim nogama, a na koncu nije bio dugog vijeka, par se i službeno razdvojio 1992. godine. Nedugo nakon toga, britanski tabloidi objavili su snimke razgovora iz 1989. u kojima princ očajnički traži prisnost s Camillom.

- Problem je što te trebam nekoliko puta tjedno, samo ću živjeti u tvojim hlačama ili tako nešto. Bilo bi puno lakše - požalio se očajni princ. Nakon toga je uslijedila slavna izjava da bi najradije bio njen tampon. Sve se to dogodilo prije službene rastave s Dianom koja je finalizirana 1996., a godinu ranije, Camilla se rastala od svog muža. Stvari su napokon izgledale kao da bi nesuđeni ljubavnici konačno mogli izaći na svjetlo dana, ali iznenadna smrt Lady Diane, pomrsila im je planove. Kraljevska povjesničarka Marlene Koenig, otkrila je medijima da je kraljevska obitelj smatrala da bi bilo izuzetno loše za princa da se pojavljuje u javnosti s Camillom dok se ne slegne prašina i nacija ne prestane otvoreno tugovati za Dianom, za čiju su smrt, iako neposredno, mnogi krivili čak i Charlesa.

Camila i Charles bili su prisiljeni ponovno držati vezu daleko od očiju javnosti sve do 1999. kad su po prvi puta zajedno viđeni na jednoj proslavi. Iako su došli odvojeno, otišli su zajedno. Međutim, mediji su izvijestili da je najveća prepreka njihove veze kraljičin službeni blagoslov bez kojeg se Camilla nije mogla pojavljivati na kraljevskim događajima i postati dio te obitelji. Prema BBC-u, kraljica je naposljetku ipak "odobrila" vezu, time što je prihvatila poziv na proslavu 60. rođendana grčkog kralja, znajući da će Camilla biti tamo.

Nedugo nakon toga, Camilla i Charles su otišli na obiteljsko putovanje u Grčku s njegovim sinovima  Williamom i Harryjem. Mediji su izvještavali o Camillinom zbližavanju s obitelji, a nakon nekoliko godina, par je počeo živjeti zajedno. Idući korak je bilo vjenčanje koje bi prkosilo svim običajima. Naime, Camilla je rastavljena i zbog toga ne bi mogla dobiti titulu kraljice supruge, ali to ih nije spriječilo. Odlučili su imati civilnu ceremoniju u Windsor Guildhallu i službu bračnog blagoslova u kapelici St. George 2005. godine, čime je Camilla još jednom pokazala da tradicija nije "uklesana" u kamen. Kraljica Elizabeta je poslije vjenčanja pred 800 gostiju održala zdravicu.

- Uspjeli su i jako sam ponosna i želim im sve dobro, moj sin je kod kuće sa ženom koju voli - kazala je i nadodala da je par zajedno prebrodio teške prepreke. Kraljevski par se nakon vjenčanja sakrio od javnosti i uživao u zajedničkom životu. U posljednjih nekoliko godina, mediji su ponovno počeli pisati o odnosima unutar kraljevske obitelji, pa se Camilla tijekom intervjua za Daily Mail prisjetila kako su britanski tabloidi pisali o njenoj aferi s budućim kraljem i kako se osjećala zbog toga.

- Bilo je užasno. To je bilo jako neugodno vrijeme i ne bih željela kroz to izložiti svog najgoreg neprijatelja. Ne bih to mogla preživjeti bez svoje obitelji - ispričala je. Danas je sve to iza nje, a trenutno je zauzeta obavljanjem kraljevskih dužnosti, ali ima bezuvjetnu podršku supruga. - Znam da će ispuniti zahtjeve svoje nove uloge nepokolebljivom predanošću na koju sam se toliko oslanjao - rekao je kralj Charles u svom prvom govoru od kako je preuzeo tron.

VIDEO Kći Nede Ukraden: Stan koji dijelimo je toliko velik da se moramo dozivati mobitelima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije