Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olga Skabejeva

Putinova 'željezna lutka' i 'čudovište' njegova je glavna zagovornica, a sa suprugom je stekla neobjašnjivo bogatstvo

Foto: Profimedia
1/7
15.06.2022.
u 10:00

Olga Skabejeva jedna je od televizijskih osoba koje su privukle veliku pozornost gledatelja u Rusiji čak i prije invazije na Ukrajinu. Nazivaju je ''željezna lutka PutinTV-a'', a redovito iznosi svoje stavove i širi propagandu Vladimira Putina.

Olga Skabejeva jedna je od televizijskih osoba koja je privukla veliku pažnju gledatelja u Rusiji čak i prije invazije na Ukrajinu. Nazivaju je ''željezna lutka PutinTV-a'', a redovito iznosi svoje stavove i širi propagandu Vladimira Putina.

Kako prenosi britanski Daily Mail, sa svojim suprugom Jevgenijem Popovom širila je neutemeljene teorije zavjere te preuveličavala ratne uspjehe Moskve te ponavljala laži o ''nacistima'' u Ukrajini. Također, iznosila je strašna upozorenja o trećem svjetskom ratu pa je tako dobila nadimak ''čudovište'', a neki tvrde da je njezina retorika ''zveckanja oružjem'' označila promjenu tona Kremlja.

U posljednjem pojavljivanju pridružila se ostalim pristašama Vladimira Putina u emisiji ''Večer Vladimira Solovjova'' na kanalu Russia-1, gdje se raspravljalo o smrtnoj kazni koja je izrečena dvojici Britancima koji se bore u Ukrajini, a optužili su i britansku vladu da ''ništa nije učinila kako bi im pomogla''. Posebno je ismijala britansku ministricu vanjskih poslova Liz Truss koja je meta ruskih medija.

– London ima za cilj raditi na oslobađanju Pinnera i Aslina, ali oni ne znaju kako to učiniti. Liz Truss nazvala je kaznu nezakonitom i obećala je da će izvući Engleze – i to preko Kijeva. Sretno, Liz – narugala se Skabejeva koja je upravo na temelju sličnih izjava izgradila karijeru.

Diplomirala je 2008. godine na Državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu s odličnim uspjehom, a proslavila se 2012. i 2013. godine izvještavanjima o suđenjima Pussy Riotu, antivladinim skupovima i kasnijim kriminalnim istragama protiv pristaša ruske oporbe.
TV kritičari nazvali su je ''specijalnom snagom ruske državne televizije'', jedna blogerica nazvala ju je ''željeznom lutkom'' zbog ''metalnih očiju i glasa''.

Također, bila je uključena u ruske napore da se diskreditira britanska istraga o trovanju Sergeja i Julije Skripal u engleskom gradu Salisburyju. Britanske vlasti tada su identificirale dvojicu osumnjičenih Rusa koji su stajali iza trovanja koje je također rezultiralo smrću Britanke Dawn Sturgess. Unatoč tome, televizijski program Olge Skabejeve tvrdio je da je taj slučaj ''razrađena britanska zavjera kojom se željelo ocrniti Rusiju''. Još jedna u nizu bizarnih izjava jest kada je iznijela lažnu informaciju da 40 posto djece koju odgajaju istospolni roditelji ima spolne bolesti. Dio je to izjava koje su emitirane u njezinoj emisiji koju je vodila sa suprugom do 2016. godine.

Inače, njezin suprug jedan je od najbogatijih ruskih propagandista, a njihovo bogatstvo procjenjuje se na četiri milijuna dolara. Kako je pisao ruski The Insider, ona zarađuje 12,8 milijuna rubalja godišnje, a njezin suprug 12,9 milijuna. Jedini izvor prihoda koji su prijavili jest ruska medijska tvrtka i produžnica Russia-1 pa je njihovo bogatstvo zapravo neobjašnjivo.

VIDEO Kaos na koncertu Harryja Stylesa: Obožavatelj pao s visokih tribina!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tarana
tarana
09:39 19.06.2022.

"Prijateljstvo" s diktatorom očito ima materijalne beneficije stoga se i isplati.

Avatar Mistborn
Mistborn
11:28 15.06.2022.

Eh što ti je biranje strana. A ista takva lažljivica iz Hrvatske, samo puuuno ružnija, postane predsjednica društva novinara Europe (ili neka takva glupost izmišljena za fotelje)🤔

AT
ATG
11:11 18.06.2022.

U članku vidim odlično istraživačko novinarstvo na djelu, pa molim jedan kratki osvrt na bogatstvo obitelji Biden s posebnim naglaskom na poslove u Ukrajini i Kini te ulogu stručnjaka Huntera Bidena. Unaprijed hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije