Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda

Prva večer Fashion Weeka Zagreb: Revije nosile zvijezde sapunica!

Lana Jozić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
26.11.2010.
u 00:30

Iznova je uzbudljivo u zagrebačkom modnom svijetu! Sinoć je u počeo trodnevni Fashion Week Zagreb, a već prve večeri čak je 12 dizajnerica konkuriralo dvojici jakih svjetskih imena – Louisu de Gami iz Londona i Karimu Bonnetu.

Iznova je uzbudljivo u zagrebačkom modnom svijetu! Sinoć je, naime, u Hypo Centru počeo trodnevni Dreft Fashion Week Zagreb, a već prve večeri čak je dvanaest modnih dizajnerica konkuriralo dvojici jakih svjetskih modnih dizajnera – Louisu de Gami iz Londona i Karimu Bonnetu kojemu je oduševljeno pljeskala publika nedavno održanog Paris Fashion Weeka.

U programu "Pret-a-design" za nagradu Mandica natjecalo se osam mladih hrvatskih i slovenskih dizajnerica. Male revije shvaćamo katalogom ideja i zato često opraštamo početničke pogreške, stilske nedosljednosti, šlampavo sašiven saten, loše materijale. No, tu se ozbiljno pljeskalo Jeleni Aleksić koja je sjajno "prevela" tradicionalnu bavarsku odjeću – lederhose i dindrlice – u modernu odjeću. Voljeli smo i nježni rozarij Abe Tomičić, finu crno-bijelu grafiku Ive Šimunović i kuglaste latičaste haljine Ivane Kuzminski.

Znali smo da Louis de Gama neće odustati od svojih tananih odjevnih fantazija za djevojačke modne snove! No, finim svilenim haljinama nevjerojatno profinjene tonske palete neočekivano je suprotstavio robusnu dekonstrukciju velurskih kožnih jakni! Inspirirana piercingom, cipele je za njega radila naša Anita Zannotti Štulec.

Vidjeli smo potom kako se pletivom od videovrpci poigrala Zjena Glamočanin, inspirirana 1001 noći. Mušku saharijanu na urbani je način odlično oblikovala Natalija Smogor. A revije Daniele Martinović i Lane Jozić bolje da nismo vidjeli!

Utješio nas je na kraju Karim Bonnet. Kolorističko ludilo tog vrsnog "tekstilaša" zaslužuje, međutim, manekensku ekipu koja bolje razumije to što on radi!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije