Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Produkcija nije primijetila! Jeste li vi uočili veliku pogrešku u snimanju filma kojeg preporuča i Plenković?

Foto: IMDB/Screenshot
1/10
30.12.2021.
u 14:51

Mnogi misle da je film snimljen kao svojevrsna satira na situaciju s koronavirusom, a povezanost je uočio i sam premijer Andrej Plenković (51) koji je preporučio film

Otkako je Netflix objavio film "Ne gledaj gore" ("Don't look up"), vlada svojevrsna bura u javnosti oko same radnje filma koji prikazuje znanstvenike koji tvrde da će uskoro na Zemlju, točnije usred Tihog oceana, pasti ogroman komet koji će potom uništiti planet.

Mnogi misle da je film snimljen kao svojevrsna satira na situaciju s koronavirusom, a povezanost je uočio i sam premijer Andrej Plenković (51) koji je film preporučio u posjetu Varaždinu. 

- Sinoć sam gledao na Netflixu "Don't Look Up", preporučujem svima. Nije ovo neki marketing, to je priča o informacijskom kaosu i bizarnim procjenama. Volio bih da smo nastavili s dinamikom cijepljenja s kojom smo krenuli. Živimo u bitno drugačijem informacijskom vremenu nego što je bilo prije. Pogledajte ovaj film koji sam spomenuo i bit će vam jasnije. Cijela ova situacija s covid-potvrdama, dokazom da je vlada neintruzivna i da poštuje slobodu izbora. Nismo išli korak dalje, nismo uveli obavezno cijepljenje. Imate dio aktera koji love u mutnom, profiteri i paraziti - kazao je.

Film, koji je trenutno najveći svjetski hit, potpisuje redatelj Adam McKay, a u glavnim ulogama su Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence.

A evo što je sami DiCaprio rekao o filmu i kako ga je on objasnio:

"Kada bih morao opisati film u njegovoj biti, rekao bih da se veže na modernu kulturu i našu nesposobnost da čujemo i poslušamo znanstvene istine. Često sam puta u karijeri tražio film koji govori o klimatskim promjenama, no baš kao što se događa s vijestima na tu temu, tako je i s filmovima. Težak je zadatak snimiti takav film, a Adam je zaista želio odraditi takav film u formi crne komedije. Briljantno je odradio analogiju s kometom, snimanje me podsjetilo na to kako se osjećaju veliki znanstvenici kada su dovedeni u mainstream medije da govore o strahotama koje se događaju", rekao je DiCaprio i prognozirao da ćemo, ukoliko ostanemo nijemi na klimatske promjene, zaista doživjeti scenarij sličan likovima iz filma "Don't Look Up".

DiCaprio je jedan od najvećih slavnih aktivista kada su u pitanju klimatske promjene, stoga ne čudi što je pristao snimiti ovaj projekt. Inače, film je zamišljen kao projekt koji će upozoriti na klimatske promjene, no očito se uklopio odlično i u kontekst pandemije.

A Netflixovoj ekipi u montaži potkrala se i greška koju je uočio jedan gledatelj i potom objavio video na TikToku, koji je odmah postao viralan. 

Naime, TikToker Ben Köhler (@sightpicture) u par scena, jedna od njih prikazana na 1:28:10, uočio je cijelu filmsku ekipu i kamere.

@sightpicture #dontlookup #oops #moviemistakes ♬ original sound - Ben Köhler DP

VIDEO>>I Plenković je gledao Don't Look Up! Donosimo pregled filmske godine

Komentara 5

Avatar Apsalar
Apsalar
15:30 30.12.2021.

Mene film podsjeća na to koliko su političari prodane duše, a i "znanstvenici" skupa s njima. Prvima je važan samo rejting, a i prvi i drugi su ušutkani "donacijama" bogataša, koji pak gledaju samo svoj interes. Onaj bogataš/inovator/vanabiznanstvenik iz filma je Gates/Musk. Mediji su pak najveća istina u filmu. Površni senzacionalizam. A narod?E narod ima upravo ono što zaslužuje.

DU
Deleted user
17:06 30.12.2021.

totalno promasena recenzija, pokusaj izvrtanja. u filmu mediji i precjednik i nasa ismijavaju i ignoriraju nerezimske naucnike a slusaju bogatase i korumpirane naucnike i savjetnike. dobro jutro

DU
Deleted user
16:16 30.12.2021.

Naravno da ovo nije pogreška, nego namjera redatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije