Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde na Jadranu

Prodali su više od 20 milijuna albuma! Gipsy Kings otkrili zašto se raduju turneji u Hrvatskoj

18.08.2023.
u 13:56

Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj, a uskoro će zasvirati u tri hrvatska grada

U sklopu turneje Renesance Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo krajem ljeta posjetit će i tri hrvatska grada - Vrsar, Opatiju i Split. Prvi koncert, u Vrsaru, održat će 27. kolovoza u sklopu festivala “U zagrljaju kamena i mora” u kamenolomu Montraker. Idući dan, 28. kolovoza, rasplesat će publiku ispred Ljetne pozornice u Opatiji, a 30. kolovoza stižu na splitski Sustipanu sklopu festivala “S okusom soli”.

“Kad mi izlazimo na pozornicu, vrijeme je za fiestu! Među našim obožavateljima ima svih generacija, od male djece pa naviše, ali nitko ne ostane imun na ritam. Bez obzira na godine, svi zaplešu. Naravno, svirat ćemo, kao i uvijek, naše najveće hitove: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Hotel California itd. ali i pjesme s našeg posljednjeg albuma Renaissance koje smo snimili tijekom pandemije. To je prvi novi album u osam godina. Sadrži pjesmu Chica Del Sol koja je vrlo brzo postala hit.“ otkrio nam je  Tonino Baliardo jedan od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj koji je skladao i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba.


 

Otkrio nam je i zašto se raduju Hrvatskoj. "Bio sam već ovdje, ali bilo je to davno. Hrvatska ima zanimljivu povijest i prekrasnu obalu s brojnim otocima za razgledavanje. Želja mi je dovesti svoju obitelj ovdje na jedrenje po otocima i naravo u ribolov u kojem jako uživam kad imam vremena" rekao je Tonino dodavši i kako se uvijek nada da će i na turneji nešto uspjeti vidjeti.

"Proputovali smo svijet puno puta s Gipsy Kingsima i ako mi vrijeme dopusti, volim šetati starim dijelovima gradova. Možda ćemo imati vremena uživati ​​i na plažama, no problem je kad si na turneji, što si svo vrijeme zapravo na tonskim probama, intervjuima i koncertima" kaze Tonino.

Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.

Ovi neosporni majstori romske glazbe, koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Iza sebe imaju objavljenih 15 studijskih albuma. Tri studijska albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.   

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove  poput Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare, i dr., a uz pjesme s novog albuma Renaissance njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

Ulaznice za spomenute koncerte možete kupiti u sustavima Eventim.hr, Mojekarte.hr i Adriaticket.com.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije