Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevska obitelj

Princ Harry i Meghan ismijani u seriji 'South Park', zbog čega se šuška i o tužbi kreatorima serije

Foto: profimedia
1/7
26.02.2023.
u 12:30

Posljednja epizoda popularne serije ismijava princa Harryja i Meghan, a epizoda nosi naslov 'Svjetska turneja privatnosti' ('The Worldwide Privacy Tour'). Radnja prati princa i princezu Kanade koji se odluče preseliti u Colorado kako bi se maknuli od medijske pozornosti. Cijelo vrijeme bježe od medija istovremeno privlačeći njihovu pozornost.

Američka animirana serija 'South Park' od 1997. godine na zanimljiv način služi se satirom i humorom te tako opisuje situaciju u svijetu. Ovaj oblik humora često nasmije gledatelje, a često se temelji na nekim poznatim likovima te tako privlači pozornost. Ovoga puta uz dvanaestero djece i njihove poznanike u gradić South Park dolaze i članovi kraljevske obitelji, točnije princ Harry (38) i Meghan Markle (41) na čiji su se račun našalili i kreatori ove serije.

Epizoda popularne serije ismijava princa Harryja i Meghan, a epizoda nosi naslov 'Svjetska turneja privatnosti' ('The Worldwide Privacy Tour'). Radnja prati princa i princezu Kanade koji se odluče preseliti u Colorado kako bi se maknuli od medijske pozornosti. Cijelo vrijeme bježe od medija istovremeno privlačeći njihovu pozornost. Tijekom cijele epizode princ i princeza drže natpise 'želimo svoju privatnost' i 'prestanite nas gledati', a i na kuću stavljaju transparente o privatnosti. Aludirajući na Meghanino i Harryjevo gostovanje kod Oprah, princ i princeza dolaze s transparentima. 

- Kad bismo se preselili ovamo, onda bi ljudi mislili da stvarno ozbiljno želimo biti normalni -  kaže princeza shvativši da ih preseljenje u Colorado zbilja udaljava od pozornosti protiv koje se bore, ali ju istovremeno i žude.

 

U epizodi su jasno vidljive poveznice s Meghan i Harryjem: Kyle se žali svojim prijateljima u školi zbog kraljevskog para u susjedstvu, ponajviše princa koji po cijele dane svira bubnjeve i igra polo na travnjaku ispred kuće, a princ je napisao i knjigu koja nedvojbeno podsjeća na memoare objavljene pred mjesec dana. Pri obraćanju marketinškom stručnjaku u želji da izgrade vlastiti brend, on im govori da mu je princeza već poznata kao 'djevojka iz sestrinstva, glumica, influencerica i žrtva', a prinčev brend temelji na njegovim temeljnim osobinama: 'kraljevski princ, milijunaš, svjetski putnik, žrtva'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by South Park (@southpark)

Nakon emitiranja epizode pojavile su se glasine kako su se Meghan i Harry uvrijedili te da razmatraju i pokretanje pravnog postupka protiv kreatora serija, no njihov glasnogovornik to je demantirao. 

Podsjetimo, Meghan i Harry nakon napuštanja kraljevskih dužnosti i preseljenja u Ameriku, prvo su dali bombastičan intervju voditeljici Oprah Winfrey, a potom je princ još detalja o svom životu iznio u knjizi naslova 'Rezerva'. Memoare je objavio 10. siječnja, a u njima je iznio mnoge šokantne stvari, ali i još više optužbi na račun kraljevske obitelji. U knjizi je pisao o tome kako ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan. Naveo je da se sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine. Imao je vidljivu ozljedu na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod. Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao "teškom", "bezobraznom" i "toksičnom", a na to je Harry uzvratio Williamu kako ponavlja priče i naslove o Meghan koje plasiraju britanski mediji i time je htio dati do znanja Williamu kako sumnja da upravo on plasira medijima takvu sliku o Meghan. U tom trenutku je William poludio i izgubio kontrolu te fizički napao svog brata.

 

VIDEO proslavljen 53. rođendan diskoteke Saloon

Komentara 4

Avatar D_amating
D_amating
17:26 26.02.2023.

Izgrilali su ih perfektno! Čista 10-ka za SP 👍

BL
blackeder2022
15:35 26.02.2023.

Da su bili mudriji,mogli su u dogovoru s obitelji smanjiti na minimum protokolarne obaveze i pojavljivanje u javnosti ili jednostavno okrenuti novu stranicu u životima,ne baviti se teorijama zavijera te zarađivati za život radeći a ne džabalebareći pokušavati prodavati tračač priće glumeći nevine žrtve sustava ,alu s punim džepovima para koje dobivaju upravood tog istog sustava kojega denunciraju.Vrh vrhova je inzistiranje na počasnom mjestu prilikom krunidbe svog oca, i upravo onoga i onih koje je olajavao (vlastitu obitelj) ,a od kojih je navodno on i žena mu pobijegli.Pa valjda ako se u nečijem društvu ne osječaš poželjno i ugodno kako sam tvrdiš,ne inzistiraš na budeš u tom društvu osim ako si podosta uvrnut.

DU
Deleted user
14:38 26.02.2023.

Tko bi rekao da niti oni nisu tolerantni ako ih se ismijava. Da je seriju radio Jyllands-Posten mozda ne bi mogli nista, a mozda bi Danska dobila sankcije ako njihova jurisdikacija ne bi nista ucinila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije