Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će kralj

Princ George ima već 10 godina! Kraljevska obitelj obilježila važan datum novom fotkom

London: Princ George predvodio je paževe na krunidbi svog djeda
Foto: Andy Stenning/Daily Mirror/PRESS
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.07.2023.
u 15:00

Dječak se smije u kameru dok sjedi na kamenim stepenicama, u svijetloj kariranoj košulji zavrnutih rukava, chino hlačama i smeđim cipelama.

Britanski princ William i supruga Kate objavili su novu fotografiju njihovog najstarijeg sina Georgea povodom njegovog 10. rođendana u subotu. Malog Georgea je ranije ovaj mjesec u Windsoru fotografirala Millie Pilkington.

Dječak se smije u kameru dok sjedi na kamenim stepenicama, u svijetloj kariranoj košulji zavrnutih rukava, chino hlačama i smeđim cipelama. 

 

George je unuk kralja Charlesa III. te drugi u redu za britansko prijestolje, nakon oca Williama

Na krunidbi svog djeda imao je prvu važnu ulogu kao član kraljevske obitelji. George je predvodio kraljevske paževe i tako postao najmlađi budući kralj u povijesti  s ovom ulogom. 

Iako je to ceremonijalna uloga, on je također imao i važan posao, pazeći da se kralj Charles ne spotakne o svoju dugu halju dok hoda oltarom u Westminsterskoj katedrali.

Priča se da su princ William i njegova supruga Kate vodili mnoge razgovore međusobno i s Georgeom o tome želi li on biti i osjeća li se spremnim zauzeti takvo mjesto u središtu pozornosti, no britanski mediji pišu da je dječak odmah pristao

VEZANI ČLANCI:

- Teško je pronaći ravnotežu između pripreme mlađih članova kraljevske obitelji za njihov život, službu i dužnost i očuvanja njihove privatnosti kako bi mogli odrastati što mirnije - kazao je kraljevski stručnjak Jonathan Sacerdoti.

- Kada ste rođeni da budete budući kralj, vaš život će se sigurno razlikovati od života većine ljudi, ali to je jedan od razloga zašto su William i Catherine toliko željeli svojoj djeci pružiti barem naznaku normalnosti u djetinjstvu. Da biste bili dobar monarh, možda bi bilo dobro da imate osjećaj kakav je život za sve ostale, barem dok odrastate. Krunidba je izvrsna prilika za princa Georgea da započne s ozbiljnijim ceremonijalnim dužnostima, iako je još vrlo mlad i možemo se samo nadati da neće biti previše promatran zbog svoje uloge. Bit će dirljivo i duboko simbolično vidjeti kralja Charlesa, zajedno s njegovim sinom i unukom, uključenima u ceremoniju. Taj osjećaj kontinuiteta jedno je od obilježja monarhije - rekao je. 

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije