Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odskočna daska

Počeli kao anonimci na Eurosongu a onda su postali svjetske zvijezde!

Foto: Promo/Grease
1/5
10.05.2017.
u 21:09

Na natjecanju čije nas 62. izdanje čeka u subotu u Kijevu karijeru su počeli i Céline Dion, pa čak i latinozavodnik Julio Iglesias

Uoči finala najpoznatijega glazbenog natjecanja Eurosonga, koje će se održati u Kijevu 13. svibnja, a na kojem će, ako sutra u polufinalnoj večeri to izbori, Hrvatsku predstavljati Jacques Houdek, već se naveliko nagađa tko bi mogao biti pobjednik.

Tko će od čak 42 predstavnika izazvati najviše pozornosti u svijetu showbizza, tko je već u svojoj zemlji zvijezda, ali i ima li koga tko bi se od anonimnog početnika mogao prometnuti u internacionalnu zvijezdu. Naime, upravo su se debijem na Eurosongu istaknuli i neki danas iznimno uspješni glazbenici pa ih se prisjetimo.

Jedna od njih je kanadska pjevačka diva Céline Dion (49) koja je pobijedila 1988. s pjesmom “Ne partez pas sans moi” nastupajući u Irskoj pod švicarskom zastavom. I švedska megapopularna skupina ABBA zaludjela je obožavatelje diljem svijeta tek nakon što su članovi benda 1974. godine prvi put otpjevali na Eurosongu u engleskom Brightonu svoj hit “Waterloo”.

Ubrzo nakon toga uputili su se na veliku europsku turneju, a zatim izbacivali hit za hitom te u karijeri prodali više od 380 milijuna albuma diljem svijeta. Iste se godine na toj svojevrsnoj glazbenoj olimpijadi iskristalizirao još jedan veliki talent – Australka Olivia Newton-John (68) koja je za Ujedinjeno Kraljevstvo nastupila s pjesmom “Long Live Love”.

Četiri godine poslije glumila je s Johnom Travoltom u mjuziklu “Briljantin” s kojim su doživjeli pravi hollywoodski uspjeh i popularnost. Malo je poznato da je i latinozavodnik Julio Iglesias (73) s pjesmom “Gwendolyne” 1970. nastupio na Euroviziji te ga na putu prema uspjehu nije zaustavilo ni to što je na natjecanju tada zauzeo tek četvrto mjesto. Bila mu je to odskočna daska za svjetski uspjeh. 

Komentara 2

DU
Deleted user
21:33 10.05.2017.

slutim da će pobjedit Francesco Gabanni - ocijetala karma. Puno ljudi evo youtubera je pohvalilo njegovu pjesmu, a houdek nije ni dospio na listu.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:54 12.05.2017.

ABBA definitivno da, Dijon (odnosno Djon, pripadnica i kod nas poznate Albanso-Kosovarske obitelji) takodjer, mada zanemariva u usporedbi s ABBA-om, no reci da je 78 John Travolta poceo blistavu karijeru u filmu "Grease" pokazuje apsolutno nepoznavanje karijere ovog glumca, koji je u to vrijeme vec bio velika zvijezda. O.N J. OK, bila je pocetnica, ali Travolta je vec bio itekako slavan, cak i kod nas nakon 1977 i filma "Groznica Subotnje Veceri", gdje je opet glumio kao vec slavna osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije