Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna sudbina

Prijateljica: Znam da me Angie čuje, o smrti dečka joj ne govorim

Angie garany (1)
Foto: Pixsell
1/3
20.04.2011.
u 22:15

Nepokretna Angie za nekoliko dana trebala bi iz toplica biti premještena u dom za starije i nemoćne u Dugoj Resi, no njena prijateljica Jasna Coha je uvjerena da će joj to smanjiti šanse da preživi

– Ne mogu Angie prepustiti nemilosti sudbine. Neka se njezina teta brine za potpisivanje papira jer ona joj je privremeni skrbnik, a ja se borim za udomiteljstvo svoje prijateljice o kojoj se želim brinuti do njezina oporavka – započela je potresnu priču Jasna Coha, prijateljica tridesetogodišnje Angie Garany koja u teškom stanju budne kome leži u Krapinskim toplicama. Za svega nekoliko dana Angie, koja je javnosti postala poznata lani kao natjecateljica “Farme”, trebala bi biti prebačena u dom za starije i nemoćne u Dugoj Resi, za što je Angiena teta dala suglasnost, no Jasna se tome žestoko protivi.

Smrtonosna bakterija

– Tko ode na to mjesto, za otpis je, ne za ozdravljenje, a Angie je potrebna cjelodnevna skrb. Liječnici ne vjeruju u oporavak i prognoze su katastrofalne, ali ja ne želim tako razmišljati. U kontaktu sam s ljudima koji su se oporavljali iz takvih situacija i imam osjećaj da će Angie za neko vrijeme progovoriti i prohodati. Dodatni je problem koji se pojavio bakterija MRSA koja izjeda tkivo. Nastala je na prstima njezinih ruku, a ako joj uđe u tijelo, od nje može umrijeti. U nekoj ustanovi ona neće dobiti priliku i skrb koja joj treba, stoga je želim spasiti i odvesti k sebi – priča Jasna. A upravo kako bi se to ostvarilo i kako bi se skupio novac za Angieno liječenje, danas se u zagrebačkom klubu Shamballa održava humanitarni koncert “For Angie with love” namijenjen pomoći djevojci koja je postala slavna tek malo prije no što je u rujnu 2010. doživjela prometnu nesreću kod Bosiljeva koja joj je promijenila život. Njezin dečko Daniel Jurić, profesor psihologije i DJ, u nesreći je poginuo, a Angie je zadobila teške ozljede glave zbog kojih je u sadašnjem stanju. Angie je, kaže Jasna, trenutačno teška tek 30 kilograma i hrane je kroz sondu izravno u želudac, iako joj je svakodnevnim trudom uspjela pomoći da na usta proguta šalicu čaja.

Ožiljci teškog djetinjstva

A kad je riječ o Angienoj mentalnoj prisutnosti, Jasna veli: – Apsolutno me čuje. Pričam joj o nesreći i svaki put kažem koliko je dana od nje prošlo. Ima širom otvorene oči i često plače. Sa mnom je posjećuje i njezin bivši momak, ali o smrti Daniela Jurića ništa joj ne govorimo. No nekako imam osjećaj da ona to osjeća. Naime, poslije nesreće Angie je bila u potpunoj komi, a onog dana kada smo pokopali Daniela otvorila je oči pa sam stekla dojam da su se njih dvoje vidjeli i pozdravili na nekoj višoj razini – priča Jasna. Angie i Jasna upoznale su se prije dvije godine. Jasna tada nije odobravala nastup atraktivne Angie u “Trenutku istine”, gdje je javno otkrila svoje egzotične seksualne sklonosti, no kad je čula za njezinu tešku prošlost prestala ju je osuđivati.

– Angie je rođena u Zadru. Otac joj je bio Libijac i njegova obitelj nikada nije odobravala vezu s njezinom majkom. Kada je imala samo tri godine, otac joj je ubio majku pa sebe, a Angie i njezina starija sestra počele su živjeti s tetom koja joj je i danas privremena skrbnica – otkrila je Jasna i nastavila: – No, kada se u Hrvatskoj zaratilo, djevojčice je poslala u Tripoli očevoj obitelji. Ondje je proživjela strahote, pričala mi je da su se prema njoj ponašali kao prema hrvatskom kopiletu. Iz Libije nosi ožiljke zbog kojih, iako ga je tečno govorila, nije htjela zarađivati kao prevoditeljica za arapski jezik jer bi sjećanje bilo prebolno, već je radije radila kao prodavačica u mojoj trgovini odjećom u Donjoj Bistri. Angiena sestra koja se udala i ostala u Libiji s Jasnom je do prije nekoliko mjeseci bila u kontaktu i čak je bilo govora da Angie pošalju k njoj u Tripoli, no zbog tamošnjeg ratnog stanja Jasnini kontakti s njom naprasno su presječeni. No, Angie ima Jasnu, prijateljicu koja se radi nje preselila u Zagreb, u veći stan na Jarunu u kojem će biti mjesta za njen bolesnički krevet i kako bi, kada jednog dana budu živjele zajedno, mogla ju izvoditi u kolicima u prirodu.

– Meni je normalno da bi ljudi trebali imati osjećaj prema potrebama drugog ljudskog bića. Dovoljno je da svatko od nas samo zamisli sebe u njezinoj poziciji i shvatit će o čemu govorim, a ja ću učiniti sve da joj pomognem – zaključuje Jasna koja je uz Angie od prvog bolesničkog dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije