Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od COVID-a 19

Preminuo slavni talijanski dizajner: 'Njegova smrt golemi je gubitak'

03.04.2020.
u 16:40

Sergio Rossi bio je hospitaliziran u bolnici u Ceseni na sjeveru Italije i umro je u četvrtak navečer.

Sergio Rossi, utemeljitelj istoimene kuće za proizvodnju luksuznih cipela, umro je u dobi od 85 godina od posljedica koronavirusa, objavila je u peta načelnica općine San Mauro Pascoli.

Poduzetnik je bio hospitaliziran u bolnici u Ceseni na sjeveru Italije i umro je u četvrtak navečer. "Njegova smrt golem je gubitak za našu zajednicu", rekla je načelnica općine od 47.000 stanovnika uciana Garbuglia.

Taj "veliki poduzetnik" stvorio je "radna mjesta" za veli broj stanovnika svoga rodnoga grada u kojem je proivodnju počeo 1951. godine.

U videoporuci izrazila je "žaljenje " što zbog mjera izolacije njegovi sugrađani i vlasti "ne mogu odati počast" poduzetniku.

San Mauro Pascoli je ipak odredio nedjelju kao dan žalosti za općinu.

Godine 1999., grupa Gucci preuzela je 70 posto marke Sergio Rossi za 96 milijuna dolara, a zatim je 2005. otkupila i preostalih 30 posto.

Ključne riječi

Komentara 6

BH
Bunjevac=Hrvat
16:54 03.04.2020.

Nema kraja tragedijama.Ta draga zemlja Italija koja je toliko lijepoga podarila svijetu sada podnosi veliku nevolju.Nek im je Bog u pomoći.

Avatar Jopa
Jopa
18:18 03.04.2020.

84 godine je imao..

Avatar Edgedancer
Edgedancer
17:08 03.04.2020.

Vjerojatno su i u njegovoj firmi radili Kinezi iz Wuhana, za siću...i tako je krenulo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije