Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sixto Diaz Rodriguez

Preminuo poznati američki glazbenik, zvijezda dokumentarca “Searching for Sugar Man”

profimedia
09.08.2023.
u 17:07

Rodriguez je imao moždani udar u veljači te je zbog toga u ožujku imao operaciju, a rečeno je bilo da se dobro oporavlja

Američki pjevač i tekstopisac iz Detroita, Sixto Diaz Rodriguez, poznatiji samo kao Rodriguez, preminuo je u dobi od 81 godinu, piše Daily Mail. Glazbenik iz Detroita bio je sve lošijeg zdravlja posljednje vrijeme, a njegova je obitelj potvrdila njegovu smrt samo nekoliko tjedana nakon njegovog 81. rođendana.

"S velikom tugom mi iz Sugarman.org objavljujemo da je Sixto Diaz Rodriguez preminuo ranije danas. Izražavamo najiskreniju sućut njegovim kćerima - Sandri, Evi i Regan - i cijeloj njegovoj obitelji. Neka mu draga duša počiva u miru", objavljeno je na njegovim službenim stranicama u utorak. 

VEZANI ČLANCI

Inače, Rodriguez je imao moždani udar u veljači te je zbog toga u ožujku imao operaciju, a rečeno je bilo da se dobro oporavlja. 

Folk rock glazbenik ostvario je planetarnu popularnost nakon izlaska nagrađivanog dokumentarnog filma "Searching for Sugar Man" iz 2012. godine. 

Iako je njegova karijera u početku bila dočekana s malo pompe u Sjedinjenim Državama, a nakon objave prvog albuma “Cold Fact”, postigao je uspjeh u Južnoj Africi, Australiji i Novom Zelandu. 

Film je osvojio brojne prestižne nagrade, među ostalim i Oscara za najbolji dokumentarni film. Nakon premijere dokumentarca Rodriguez je odradio turneju kroz Južnu Afriku. Njegova turneja rasprodala se u nekoliko minuta, a na devet koncerata u Cape Townu i Johannesburgu nastupio je pred preko 40.000 obožavatelja. 

Njegova priča o neostvarenoj slavi smatra se jednom od najjedinstvenijih istinitih priča. Nakon što je pronađen i predstavljen svojim obožavateljima u Južnoj Africi, Rodriguez je iskusio izvanredan uspon, svladavajući prepreke i ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu glazbe.

VIDEO Ella Dvornik potvrdila je glasine o svom braku: Istina je, u procesu smo razvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije