Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUSAR

Preminuo glazbenik Boris Borošić, bio je član poznatog domaćeg rock benda

Boris Borošić Gusar
Foto: Facebook
1/4
27.09.2023.
u 12:21

Borošić je svirao u nizu karlovačkih bendova u prvim danima rocka, a svakako je najpoznatiji kao član tada najuspješnijeg benda, jednog od onih koji je znatno "probio" i granice grada te stekao popularnost diljem države - Elektrona

U 73. godini života preminuo je Boris Borošić - Gusar, generacijama Karlovčana poznati gradski glazbenik, jedan od pionira karlovačkog rock'n'rolla i jedan od najboljih gradskih gitarista svih vremena, objavio je kaportal. 

Borošić je svirao u nizu karlovačkih bendova u prvim danima rocka, a svakako je najpoznatiji kao član tada najuspješnijeg benda, jednog od onih koji je  "probio" i granice Karlovca te stekao popularnost diljem države - Elektrona.

Sastav su osnovala šestorica tinejdžera između šesnaest i osamnaest godina, a to su Jurica Grosinger (solo gitara), Ivica Bičanić (bas-gitara), Branko Spudić (bubnjevi), Miro Stern (ritam gitara), Marijan Klobučar (ritam gitara), Božidar Boček (klavijature, melodika). Tijekom glazbene karijere kroz sastav su prošli brojni glazbenici, među kojima su i dvojica pjevača, njihov sugrađanin Mirko Novosel  i Kristal Silvijo Vedrina iz Zagreba, te Marijan Banić koji je svirao harmoniku i melodiku.

VEZANI ČLANCI: 

U proljeće 1968. godine nastupaju kao kvartet u postavi; Jurica Grosinger, Marijan Janjac na bubnjevima, Vatroslav Slavnić bas-gitara i Boris Borošić ritam gitara, te za Jugoton snimaju vokalni EP s kojeg se izdvaja skladba Vatroslava Slavnića "Srna". Nakon toga u sastav dolazi petnaestogodišnji Darko Domijan, koji je postao velika estradna zvijezda sedamdesetih i osmadesetih, te se u Elektronima kao trombonist, basist i pjevač zahtjevnih R&B naslova zadržao do 1970. godine.

U svojoj glazbenoj karijeri koja je trajala gotovo dvanaest godina ostavili su iza sebe jedan snimljeni EP, tridesetak radijskih i demosnimaka (od čega je osamnaest instrumentala), te dvije televizijske snimke.

Posljednji ispraćaj Borisa Borošića bit će u petak u 17:30 sati na Katoličkom groblju Dubovac.

VIDEO Ava Karabatić: 'Bila sam dva mjeseca na odvikavanju, nije bilo lako, a sad sam sretna žena'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije