Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ikona punk rock scene

Preminuo je D.H. Peligro, bubnjar Dead Kennedysa i Red Hot Chili Peppersa koji je otvoreno govorio o rasizmu

Foto: Youtube screenshot
1/4
30.10.2022.
u 12:01

Poznati bubnjar umro je u 64. godini života jučer u svom domu u Los Angelesu, a policija je izjavila da je preminuo od traume glave uzrokovane slučajnim padom.

Preminuo je bubnjar grupe Dead Kennedys, D.H. Peligro pravog imena Darren Henley. Poznati bubnjar umro je u 64. godini života jučer u svom domu u Los Angelesu, a policija je izjavila da je preminuo od traume glave uzrokovane slučajnim padom. 

- Molimo vas da poštujete privatnost obitelji u ovim teškim vremenima. Hvala za riječi utjehe – napisali su uz vijest na društvenim mrežama članovi benda uz njegovu fotografiju. Brojni fanovi ispod objave opraštaju se od bubnjara.

Inače, Darren je bubnjeve nauči svirati još kao dijete, a tijekom karijere svirao je u nekoliko bendova. Bendu Dead Kennedys se pridružio 1981. godine, a nakon raspada ovog benda 1988. Henley je postao bubnjar Red Hot Chili Peppersa. Nakon što je manje od godinu dana proveo u ovom bendu umorio se te ga napustio. Potom je 2001. godine ponovno okupio Dead Kennedys. Bubnjar je imao i svoj benda imena Peligro. 

Glazbenik, koji je ikona punk rock scene često je govorio o svojem iskustvo s rasizmom zbog kojeg je često imao problema na turnejama. Naime, Peligru često nije bilo dopušteno ući u klub zbog čega je dolazilo do promjena termina u kojem je njegov bend trebao svirati. 

VIDEO Anđa Marić prošetala pistom nakon dugo vremena

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije