Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 54. GODINI

Preminula Marita Perčin Ferber, poznata voditeljica Radija 101

Marita Perčin
Foto: Privatna arhiva
1/2
21.02.2022.
u 18:10

Zanimljiv je podatak da je upravo ona s Damirom Kramarićem prva intervjuirala Franju Tuđmana na početku njegovog političkog angažmana 1989. godine - kazao nam je Slavin Balen, voditelj Radija 101

U Zagrebu je nakon višegodišnje borbe s rakom u 54. godini preminula popularna radijska voditeljica Radija 101 i tv emisije ‘Stereovizija’ Marita Perčin Ferber, objavio je Nacional. 

Marita Perčin na Omladinskom radiju (Kasnije radio 101) počela je raditi od prvih dana radija 1984. godine i bila je jedna od najpopularnijih radijskih voditeljica osamdesetih godina. U drugoj polovici osamdesetih godina postala je voditeljica vrlo popularne tv emisije ‘Stereovizija’ u programu HTV-a. Nakon prestanka djelovanja u medijima Marita Perčin Ferber posvetila se svojoj profesiji, te godinama radila kao sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

- Maritu pamtim kao vedru djevojku prekrasnog glasa. Radila je neko vrijeme i kao DJ-ica u tadašnjem Klubu Radija 1 na zadnjem katu nebodera na Trgu bana Jelačića  a zanimljiv je podatak da je upravo ona s Damirom Kramarićem prva intervjuirala Franju Tuđmana na početku njegovog političkog angažmana 1989. godine - kazao nam je Slavin Balen, voditelj Radija 101. 

VIDEO: Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:55 21.02.2022.

Šteta. Poznavao sam je, radio sam na 101-ici za vrijeme faksa. Moje saućešće obitelji.

HU
Humbleandhonest
19:56 21.02.2022.

Marita je bila simpa, lijepa i kvalitetna u moru bezveznjaka na stojedinici. Baš mi je žao.

SL
slavenZadravec
21:13 21.02.2022.

Shit. Ondašnje omladinke / stojediničarke su imale glasove, šarma, "muda"..., ali to je davna prošlost. Moš ga yammat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije