Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 58. GODINI

Preminula legenda underground scene Vesna Proljeće, njeni prijatelji uputili apel za spas psa

Vesna Proljeće
Foto: Facebook
1/3
16.01.2023.
u 16:30

- Dragi prijatelji, sa ogromnom tugom javljam kako nam je preminula Vesna Sorić poznatija kao Vesna Proljeće, legenda zagrebačke underground scene. Trenutno smo u potrazi za dobrom dušom koja bi udomila njenog psića Thora, dobro odgojenog mješanca veselog karaktera, a sva kasnija saznanja ćemo objaviti u dogledno vrijeme, napisao je Mario Kovač

Vesna Sorić, poznatija kao Vesna Proljeće, legenda zagrebačke underground scene, preminula je u 58. godini života. Vijest o njenoj smrti na Facebooku je objavio redatelj Mario Kovač, koji je uputio apel za udomljavanjem njenog psa Thora. 

- Dragi prijatelji, sa ogromnom tugom javljam kako nam je preminula Vesna Sorić poznatija kao Vesna Proljeće, legenda zagrebačke underground scene. Trenutno smo u potrazi za dobrom dušom koja bi udomila njenog psića Thora, dobro odgojenog mješanca veselog karaktera, a sva kasnija saznanja ćemo objaviti u dogledno vrijeme, napisao je Kovač. 

Vesna Sorić je prije 16 godina izdala i zbirku poezije, a Mario Kovač tada je u predgovoru knjige o njoj posao biranim riječima. 

- Vesna Sorić (ili kako je prijatelji zovu: Vesna Proljeće) je dobro poznato lice svim posjetiteljima zagrebačkih alternativnih klubova, udruga, shopova i tuluma, baš kao i ekipi koja ide na raze prosvjede i demonstracije, nabrijane partije i festivale. Energija i pozitiva koje ona oko sebe prosipa ne može se mjeriti u ni jednoj ljudima znanoj mjernoj jedinici, fizikalnoj ili kemijskoj. Tko je jednom vidio Vesnu kako pjeva, pleše ili naprosto „brije" poput neke Bakhantice, sigurno ju je zapamtio! No, ova zbirka poezije otkriva nam i njenu drugu stranu. Pjesme koje progovaraju o njenoj intimi, o njenim nadanjima, njenim strahovima i traumama otkrit će pažljivom čitatelju da se iza stava i tijela Amazonke kakvu je možda imao priliku sresti ipak nalazi jedna duboko osjećajna i pronicljiva žena. Jer koliko god Vesna u svakodnevnom ophođenju s ljudima naizgled prštala optimizmom, stihovi nam otkrivaju da je prošla težak put, te da je život nije nimalo mazio: prijevare, izdaje, samoća, silovanje i nerazumijevanje su motivi koji se provlače kroz njen opus i svaki od njih ostavlja mali ožiljak koji autorica pokušava zakrpati osmijehom - napisao je Kovač o Vesni Sorić. 

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na Internetu, a zna se i zašto su na koljenima

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:54 16.01.2023.

Nisam razumio prvi put, ni drugi, a eto ni treći...Možete li, molim vas, ponoviti četvrti put- iko je umro, tko je objavio, što je to sa psićem i kako se zove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije