Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Estrada pjeva prije svega onome tko plaća i u debeloj su manjini oni koji to doista rade iz političkog uvjerenja

Predsjednički kandidati uz pomoć glazbenika bore se za svaki glas

Prljavo kazalište
Filip Brala/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
15.12.2009.
u 22:00

Prljavci koji su na neki način postali zaštitni znak HDZ-ovih kampanja trebali bi očito animirati taj dio birača za Bandića.

Za 19. prosinca Milan Bandić priprema iznenađenje Riječanima. Uz Prljavo kazališe, koje je lajtmotiv njegove kampanje, spremio je i koncert Halida Bešlića. Matematika je jednostavna.

Prljavci koji su na neki način postali zaštitni znak HDZ-ovih kampanja trebali bi očito animirati taj dio birača za Bandića, a ne za službenog kandidata HDZ-a Andriju Hebranga, ali nije zanemarivo ni to da u Rijeci živi oko 18 tisuća Bošnjaka, a kako se svaki glas broji, očito je cilj da kroz “Miljacku” i “Prvi poljubac”, bez kojih nema Bešlićeva koncerta, barem neki od njih prepoznaju u Bandiću svog predsjednika.

ZAMP smutnje
Ivo Josipović okružio se nizom pjevača i ostalih glazbenika koji mu od početka kampanje daju podršku. Mnogima je pažnju privukao i niz radijskih reklama za ZAMP (Zaštita muzičkih autorskih prava), u kojima brojni glazbenici govore koliko su sretni što su zahvaljujući ZAMP-u došli do svojih, kako kaže Tamara Obrovac, “plaća”, ali ima i onih koji misle da je cijela ta kampanja zahvalnosti indirektna podrška Josipoviću koji je kreator ZAMP-a.

Internetom kruži e-mail u kojem se Josipovića izravno proziva zbog tog “harača”, odnosno činjenice da se i kupnjom praznog CD-a ili kasete plaća “porez” na potencijalno piratstvo, a ni Milan Bandić nije preskočio taj dio rekavši da on ne dobiva “milijun kuna godišnje od tantijema” kao neki drugi.

Pretvore li se reklame za ZAMP potkraj kampanje u prostor za reklamiranje Ive Josipovića, i GONG bi mogao imati posla, jer se ustupanje medijskog prostora, što je bio slušaj u prošlim kampanjama kada je, recimo, Kalriko ustupio svoj reklamni prostor za predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, smatra prikrivenom korupcijom.

Vesna i Severina

Mnogi su se iznenadili i kada su vidjeli Severinu s Vesnom Pusić upitavši se je li moguće da će ona pjevati u njezinoj kampanji. Zna se koliko je Severina skupa i njezina cijena sigurno nije dostupna inače recesijski skromnoj kampanji V. Pusić, koja će, za razliku od nekih drugih kandidata koji svoju kampanju završavaju u Zagrebu, svoju završiti u Osijeku. Tek će se na koncertu vidjeti hoće li Severina doista biti njezina gošća.

Jasno je da estrada pjeva prije svega onome tko plaća i u debeloj su manjini oni koji to doista rade iz političkog uvjerenja. Teško je odrediti i koliko će onih koji dolaze na koncerte kako bi ubili vrijeme doista dati svoj glas određenom kandidatu koji je doveo muziku u grad ili selo, ali mnogi kandidati su, u lovu na svaki glas, ipak posegnuli i za tom vrstom pomoći.

Komentara 32

BA
bananarama
22:41 15.12.2009.

učlanite se u grupu na facebooku NE ŽELIM DA MI IVO JOSIPOVIĆ BUDE PREDSJEDNIK !!!

VO
vojnik
22:43 15.12.2009.

THOMPSON PODRŽAVA DR.MIRA TUĐMANA

Avatar condor
condor
22:02 15.12.2009.

Uz zvukove glazbe, kandidatima će biti lakše podnijeti izborni poraz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije