Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije poštivao zabranu

Poznati YouTuber otišao braniti Ukrajinu, a sada mu prijeti zatvor: 'Ako se vratim živ, odslužit ću kaznu'

Foto: Instagram
1/5
09.03.2022.
u 11:29

Rhee, koji na YouTubeu ima gotovo 800.000 pretplatnika, u Ukrajinu je stigao unatoč zabrani putovanja koju je nametnula njegova vlada, a sada mu zbog odlaska prijeti i kazna zatvora u trajanju od godinu dana.

Već četrnaest dana bijesni rat u Ukrajini koju su stigli braniti i brojni dobrovoljci iz cijelog svijeta. Jedan od njih je i poznati južnokorejski YouTuber i bivši marinac Ken Rhee (37). Rhee, koji na YouTubeu ima gotovo 800.000 pretplatnika, u Ukrajinu je stigao unatoč zabrani putovanja koju je nametnula njegova vlada, a sada mu zbog odlaska prijeti i kazna zatvora u trajanju od godinu dana.

Početkom tjedna Rhee se javio svojim pratiteljima na Instagramu i otkrio da su on i njegovi suputnici u početku razmišljali o odlasku u zemlju ''preko službenih procedura'', no da su odustali nakon što su vidjeli da se tome snažno protivi korejska vlada.

– Prijetili su nam i govorili da će nas tretirati kao kriminalce ako ignoriramo zabranu putovanja Korejaca u Ukrajinu – kazao je dobrovoljac. Naglasio je kako ga kazna nije mogla zaustaviti te da u ovakvoj situaciji ne može stajati po strani kad zna da može pomoći Ukrajini vještinama, znanjem i stručnošću koju ima. Otkrio je i da ne bježi od sankcija koje mu prijete nakon povratka u Koreju.

– Ako se vratim živ, onda ću preuzeti odgovornost za sve i dobiti kaznu koju sam zaslužio – istaknuo je.

S kime je Rhee napustio Južnu Koreju i dalje nije poznato, a o cijelom slučaju oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Južne Koreje koje je navelo u priopćenju kako su upoznati s time da su Korejci, uključujući i Rheea, napustili zemlju s namjerom da se pridruže ukrajinskim vojnicima i pomognu im u obrani od ruske invazije. Inače, korejska vlada 13. veljače izdala je upozorenje svim građanima i zabranila im putovanje u Ukrajinu kako bi se zaštitili njihovi životi. Otkrili su i da će svatko tko se bude protivio zabrani biti kažnjen. Oni koji neovlašteno uđu u Ukrajinu mogu biti osuđeni na godinu dana zatvora ili na novčanu kaznu do 10 milijuna vona (otprilike 56.520 kuna), a morat će vratiti i svoje korejske putovnice.

VIDEO Pogledajte tko je sve nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji novog lica

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
11:42 09.03.2022.

Nije on otišao u Ukrajinu jer želi pomoći, nego zbog ovisnosti. Jednom kad postaneš pas rata teško se skidaš s toga. Adrenalin je to, jače je od bilo koje droge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije