Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL CHIARELLO

Poznati televizijski chef (61) preminuo nakon alergijske reakcije: 'Briljantnost i kreativnost bili su u srži njegova bića'

Foto: Profimedia
1/5
10.10.2023.
u 18:30

Michael Chiarello je umro u medicinskom centru Queen of Valley u Napi zbog alergijske reakcije koja je rezultirala anafilaktičkim šokom, naveli su iz Chiarellove grupacije restorana Gruppo Chiarello

Poznati televizijski kuhar Michael Chiarello je preminuo u petak u 61. godini, piše Chicago Tribune. Chiarello je bio poznat po svojim kalifornijskim restoranima nadahnutim talijanskom kuhinjom, osvojio je i nagradu Emmy za najboljeg voditelja za svoj show "Easy Entertaining With Michael Chiarello', a sudjelovao je i u emisijama "Top Chef" i "Top Chef Masters". 

Chiarello je umro u medicinskom centru Queen of Valley u Napi zbog alergijske reakcije koja je rezultirala anafilaktičkim šokom, naveli su iz Chiarellove grupacije restorana Gruppo Chiarello. Chef je zbog navedene alergijske reakcije bio u bolnici tijekom proteklog tjedna, a detalji o tome na što je kuhar bio alergičan te što se točno dogodilo nisu poznati.

Foto: Profimedia

- Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog Mihaela. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost obitelji bili su u srži njegova bića - stoji u priopćenju grupacije. 

- U znak sjećanja, molimo vas da nam se pridružite u slavljenju njegovog izvanrednog putovanja i nevjerojatnog utjecaja koji je imao na svijet hrane, vina i obitelji pozivajući vas da podijelite obrok sa svojom obitelji i prijateljima kako bismo sve nas podsjetili da su veze iskovane tijekom obroka među najdragocjenijim životnim blagom - dodali su u priopćenju iz grupacije.

VEZANI ČLANCI

Dodajmo da je Chiarello diplomirao na Kulinarskom institutu u New Yorku i otvorio je svoj prvi restoran Toby‘s u Miamiju sa samo 22 godine. Nastavio je otvarati restorane u dolini Napa i San Franciscu. Također je posjedovao obiteljske vinograde Chiarello u Yountvilleu u Kaliforniji. Za svoj rad u restoranima, Chiarello je primio brojne pohvale i priznanja poznatih kulinarskih medija, a  njega je već 1985. časopis Food & Wine proglasio kuharom godine. Godine 1995. dobio je nagradu američkog Kulinarskog instituta. Godine 2011. bio je dio natjecanja Food Networka "Next Iron Chef" te showa "Supermarket Superstar" na Lifetimeu, kao i sudac u "Choppedu". Časopis Esquire proglasio ga je kuharom godine i za 2013. godinu.

 Međutim, uz silne nagrade koje je dobio u svojoj branši, nije mu sve teklo glatko. Naime, 2016. dvije bivše zaposlenice optužile su za seksualno uznemiravanje, a 2017. godine te su tužbe okončane.

Chiarello je izdao i niz knjiga i kuharica, a iza sebe je ostavio suprugu Eileen i četvero djece.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
07:34 11.10.2023.

svaki restoran bi trebao imati par injekcija adrenalina za takve krizne slučajeve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije