Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo legendarni glazbenik

Poznati se s tugom opraštaju od 'Panonskog mornara': 'Takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće'

Foto: instagram/pixsell kolaž
1/14
19.02.2021.
u 17:56

Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Odlazak legendarnog glazbenika Đorđa Balaševića u 68. godini rastužio je mnoge. Podsjetimo, Balašević se borio s upalom pluća, a prije tri dana primljen je u novosadsku bolnicu. Kako prenose srpski mediji, napori liječnika da mu se stanje poboljša nažalost nisu uspjeli te je preminuo usred pogoršanja zdravstvenog stanja danas. 

Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Franka Batelić na svom se Instagramu oprostila od legende glazbe. 

"Čekati na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima. I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu, a tako daleko.", napisala je Franka i dodala "Đorđe" s emotikonima srca. 

Foto: FIBA/Screenshot

Glazbenik Toni Cetinski također se oprostio od Đorđa. "Počivao u miru “Panonski mornaru”, Sućut obitelji", napisao je. 

Foto: FIBA/Screenshot

Naš košarkaš Dino Rađa oglasio se na svom Instagramu. 

"Tužan dan. Pretužan. Jedan od naj većih umjetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe. Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole, iako takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće.", napisao je Rađa.

Foto: FIBA/Screenshot

Grupa Hladno pivo podijelili su njegovu pjesmu 'Rani mraz' i napisali: "Cirkus je otišao, bagrem se slomio, ali dolaze neki novi klinci. Računamo na njih !".

Foto: FIBA/Screenshot

Massimo je također podijelio njegovu pjesmu "Kad odem" i napisao: "Nažalost, otišao si. I tugujem.... Rijetko se ovakvi ljudi rađaju, ovakav, ustvari, možda više nikada...".

Foto: FIBA/Screenshot

Hrvatska skijašica Nika Fleiss oglasila se na svom Facebook profilu. " Ako umrem mlad posadi mi na grobu samo ružmarin, ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin, nek mi ne drže govore, nek drugom pletu lovore, ako umrem mlad zaustavljen u koraku i snu 🖤 Đ.B. 1953.-2021. Ti nikada nećeš umrijeti i biti zaustavljen. Hvala ti za sve note i trenutke", napisala je proslavljena sportašica. 

Foto: Crvena zvezda.com / Youtube screenshot

Karmela Vukov-Colić na svom je Facebooku napisala: "E, sad bi stvarno bilo dosta!!!", i podijelila njegove stihove "Pesma za pesmom i dlan o dlan, I stane život u jedan san".

Foto: FIBA/Screenshot

Halid Bešlić od kolege se oprostio riječima: "Jednostavno cu da zasutim. Neka ti je laka crna zemlja."

Foto: FIBA/Screenshot

Pjevačica Ivana Kovač podijelila je njoj jednu od najljepših njegovih pjesama: "Ne lomite mi bagrenje". 

Foto: FIBA/Screenshot

 Vijest o smrti kantautora Đorđa Balaševića rastužila je Pulu, Istru, Hrvatsku i čitavu regiju. Od panonskog mornara opraštaju se nebrojeni fanovi, njegovi kolege i prijatelji. Grad Pula odat će dužnu počast čovjeku koji je doista zadužio Pulu. Na dan ispraćaja u pulskoj Areni puštat će se Balaševićeve pjesme u vremenu od 10 do 18 sati. Građani će se moći oprostiti od omiljenog pjevača uz njegove pjesme i, po želji, zapaliti svijeću ili ostaviti simboličnog, plišanog, bijelog zeca.

Dan ispraćaja bit će pravovremeno najavljen te se pozivaju građani da se pridržavaju epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju fizičku distancu, te da nose zaštitne maske za lice. Ulaz u Arenu bit će slobodan, a ulazit će se s na glavni ulaz. Izlaz će biti organiziran na suprotnoj strani.

Nadalje, tim povodom 20. veljače 2021. godine pulska Arena i veliki rotor u Šijani bit će osvijetljeni prigodnom bijelom bojom.

Za Pulu i Istru ovaj svestrani kantautor imao je posebne emocije te je kod naše publike bio uvijek rado viđen gost.

Prvi koncert u Hrvatskoj Đorđe Balašević održao je 2001. godine upravo u pulskoj Areni. Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prihod je dodijeljen Općoj bolnici Pula. Ne znajući da će mu to biti jedan od posljednjih koncerata, Balašević je u kolovozu 2019. godine tisućama obožavatelja, također u pulskoj Areni, priredio nezaboravan spektakl.

Nakon njegova odlaska ostaje nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitave regije, ali Balašević nastavlja živjeti kroz svoje pjesme.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije