Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK VELIKANA

Poznati se opraštaju od legendarnog Bonda: 'Gdje god da je, nadam se da postoji teren za golf'

Sean Connery
Foto: Profimedia
1/12
31.10.2020.
u 17:00

- S velikom sam tugom čuo za odlazak jednog od istinskih velikana kinematografije. Sir Sean Connery ostat će zapamćen kao Bond i još puno više. On je definirao doba i stil, rekao je Daniel Craig

Vijest o odlasku Seana Conneryja, koji je danas preminuo u 91. godini života, zatekla je filmski svijet, koji mu je na društvenim mrežama i u medijima odao veliku počast. Conneryjev sin Jason za BBC je kazao da je njegov otac bio "bolestan već neko vrijeme" i da je "imao mnogo članova njegove obitelji koji bi mogli biti s njim na Bahamima" kad je preminuo. Jason je dodao: "Svi radimo na razumijevanju ovog ogromnog događaja, iako je moj otac već neko vrijeme bolestan. Tužan dan za sve koji su poznavali i voljeli mog tatu i tužan gubitak za sve ljude širom svijeta koji su uživali u divnom daru koji je imao kao glumac, rekao je Jason Connery.

- S velikom sam tugom čuo za odlazak jednog od istinskih velikana kinematografije. Sir Sean Connery ostat će zapamćen kao Bond i još puno više. On je definirao doba i stil. Duhovitost i šarm koji je prikazao na ekranu mogli su se mjeriti u megavatima; pomogao je stvoriti moderni blockbuster. I dalje će utjecati na glumce i filmaše tijekom sljedećih godina. Moje misli su s njegovom obitelji i voljenima. Gdje god da je, nadam se da postoji teren za golf, kazao je za britanske medije Daniel Craig, aktualni James Bond. 

Dame Shirley Bassey, koja je pjevala u čak tri filma o Bondu, od Conneryja se oprostila na Facebooku.

- Moje misli su s njegovom obitelji. Bio je divna osoba, istinski gospodin i Bond će nas zauvijek povezati. Kad smo bili mlađi, navijala sam Seana dok je on igrao nogomet u svom timu, The Showbiz 11! Pa, uvijek ću biti tu da te razveselim Seane! Zauvijek u našim srcima i počivao u miru, napisala je glazbenica.

Redatelj Kevin Smith na Twitteru je objavio kako je Connery bio omiljeni glumac njegovog oca.

- Uvijek me vodio da pogledam bilo koji film u kojem je bio njegov omiljeni glumac. Imam lijepa sjećanja gledajući tatu kako gleda njegovog filmskog idola. Tako se i zbog odlaska Seana Conneryja čini da opet gubim tatu. RIP, dr. Jones, napisao je Smith.

- Odrastao sam idolizirajući Seana Conneryja. Legenda na ekranu i izvan njega. Počivaj u miru, napisao je Hugh Jackman.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije