Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLLY ALEXANDER

Poznati pjevač i glumac predstavljat će Ujedinjeno kraljevstvo na Euroviziji

An Audience With Kylie
Foto: Ian West/PRESS ASSOCIATION
1/4
18.12.2023.
u 23:30

Kao glazbenik Alexander je predvodio engleski bend Years & Years koji je posljednjih godina prerastao u solo projekt. Nedavno mu je dodijeljena nagrada BRIT Billion Award za 6,5 milijardi streamova pjesama diljem svijeta. Surađivao je između ostalih s Eltonom Johnom, Kylie Minogue i Pet Shop Boysima.

Glazbenik i glumac Olly Alexander predstavljat će Ujedinjeno Kraljevstvo na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2024. u Švedskoj.

Alexander je otkrio vijest  ovog vikenda, tijekom finala BBC-jeve emisije “Strictly Come Dancing”. Kao glazbenik Alexander je predvodio engleski bend Years & Years koji je posljednjih godina prerastao u solo projekt. Nedavno mu je dodijeljena nagrada BRIT Billion Award za 6,5 milijardi streamova pjesama diljem svijeta. Surađivao je između ostalih s Eltonom Johnom, Kylie Minogue i Pet Shop Boysima.

Kao glumac, Alexander je najpoznatiji po seriji Russella T. Daviesa "It's A Sin", koja je osvojila nagradu za najbolju novu dramu na dodjeli Nacionalnih televizijskih nagrada, a također je osvojio nominaciju za glavnog glumca na dodjeli televizijskih nagrada BAFTA 2022. Olly je pjesmu napisao zajedno s Dannyjem L. Harleom, a uskoro će biti objavljena.

VEZANI ČLANCI: 

- Volio sam gledati Euroviziju otkako sam bio mali i jako sam uzbuđen što ću sudjelovati sljedeće godine. Kao dječak uvijek sam se veselio ovom nevjerojatnom događaju neobuzdane radosti, predivno kaotičnoj mješavini glazbenih stilova, kazališnih predstava, iskrenih emocija i humora. Stvarno ne mogu vjerovati da ću biti dio tako posebne ostavštine i vijoriti zastavu Ujedinjenog Kraljevstva na najveseliji mogući način, bit će mi čast. Dugo sam to želio učiniti i čini mi se da je pravi trenutak da počnem izdavati glazbu pod svojim imenom. Odlučan sam dati sve od sebe i prirediti izvrsnu i nezaboravnu izvedbu za sve vas. kazao je Alexander. 

Podsjetimo, natjecanje sljedeće godine održat će se u Malmöu u Švedskoj u svibnju 2024, a nedavno je objavljen i popis 24 pjesme koje će se u veljači iduće godine natjecati na Dori. Među njima ima i poznatih imena poput Let 3, Vatre, Pavela, damira Kedže i grupe ET. 

VIDEO: Đoković posvetio posebnu objavu supruzi Jeleni: Bila je najbolja majka našoj djeci dok sam stvarao povijest

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije