Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica podignuta 2016.

Poznati glumac iz 'Larinog izbora' osuđen je zbog prijetnje bivšoj partnerici

Zagreb: Snimanje RTL-ove serije Vatre Ivanjske
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/9
24.10.2023.
u 15:15

Općinski sud u Zagrebu je u srpnju presudio kako je Frane Perišin dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi

Glumac Frane Perišin, kojeg televizijska publika pamti po ulogama u domaćim sapunicama poput "Larinog izbora", "Zora dubrovačka" i "Vatre ivanjske", proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje. Općinski sud u Zagrebu je u srpnju presudio kako je dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi, prenose 24 sata. Za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine. Kasnije je, kako se navodi u presudi, tužitelj odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje i Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je odustalo od  od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Županijski sud u Zagrebu 2018. godine je potvrdio presudu iz prosinca 2017. godine i 63-godišnji glumac je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Frani Perišinu je tada izrečena uvjetna osuda prema kojoj ne ide na odsluženje zatvorske kazne ukoliko u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počni novo kazneno djelo te je dužan i nadoknaditi troškove oštećenih. Ova osuda je izrečena u rujnu 2018. godine, a dva mjeseca kasnije njegova bivša partnerica Marta Žegura i još tri osobe traže naknadnu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna. 

VEZANI ČLANCI

- Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja - stoji u presudi, prenose 24 sata. 

Voditeljica Marta Žegura (36) zadnjih godina povukla se iz javnosti već duže vrijeme radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Njezina ljubavna priča s 24 godine starijim glumcem Franom Perišinom počela je 2012. godine i tada je Frane, koji je igrao jednu od naslovnih uloga u seriji "Larin izbor" rekao kako mu je toliko lijepo da se osjeća kao da je u najljepšem snu iz kojeg se ne želi probuditi. Ona je tada imala 28, a on 52, a ljubav je bila toliko jaka da su se iste godine i zaručili. U siječnju 2013. godine dobili su sina i godinu dana nakon njegovog rođenja Frane je otkrio da više nije u vezi s Martom.

GALERIJA Goran Ivanišević je Tatjanu prvi put vidio na naslovnici časopisa, zajedno su bili 17 godina

Zagreb: Snimanje RTL-ove serije Vatre Ivanjske
1/30

Njihov odnos dosta se zakomplicirao nakon toga i pale su neke optužbe sa Franine strane koje je Marta kasnije demantirala putem odvjetnika i nakon toga više u javnosti nije progovarala o njihovom odnosu. Naime, ogorčeni Frane je Martu 2016. godine na svojem profilu na Facebooku optužio da mu 11 mjeseci nije dopustila vidjeti sinčića, zbog toga jer je, navodi, kao dijete bila zamijenjena u rodilištu. U statusu je također iznio iznimno intimne detalje iz njezina života pred cijelom javnosti, a ona je protiv njega podnijela sudsku prijavu.

VIDEO Ella Dvornik na sudu: Bivši muž Charles je tuži zbog kuće u Balama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije