Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAGIJATOR?

Poznati glazbenik suočen s teškim optužbama koje bi mu mogle uništiti karijeru

Ed Sheeran
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
1/4
27.08.2019.
u 12:06

Glazbenika je tužio pjevač Sam Chokri koji tvrdi kako je Sheeran "posudio" refren njegove pjesme "Oh Why" iz 2015. godine. Po njegovim riječima, on je svoju pjesmu poslao Sheeranovim prijateljima, kako bi pokušao surađivati s njim.

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice, britanski pjevač Ed Sheeran, trenutačno ne dobiva autorska prava za jedan od svojih najvećih hitova "Shape Of You". Naime, Sheeran je optužen za "svjesno ili nesvjesno prisvajanje tuđe glazbe". 

Glazbenika je tužio pjevač Sam Chokri koji tvrdi kako je Sheeran "posudio" refren njegove pjesme "Oh Why" iz 2015. godine. Po njegovim riječima, on je svoju pjesmu poslao Sheeranovim prijateljima, kako bi pokušao surađivati s njim. Kasnije je refren svoje pjesme čuo u hitu "Shape Of You", koji je bio singl godine 2017. u Velikoj Britaniji, a zaradio je više od 160 milijuna kuna. 

Chokri u tužbi tvrdi kako Sheeranu to nije prvi put da "posuđuje" od drugih autora, te je kao primjere naveo glazbenike kao što su TLC, Jasmine Rae i Shaggy. Inače, Sheeran je također podigao tužbu protiv Chakrija, tvrdeći kako je malo poznati glazbenik naštetio njegovom ugledu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije