Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLLY ALEXANDER

Poznati britanski pjevač i glumac predstavio pjesmu s kojom nastupa na Euroviziji

Capital's Jingle Bell Ball 2021 - Day One - O2 Arena - London
Foto: Matt Crossick/PRESS ASSOCIATION
1/4
01.03.2024.
u 18:30

Alexander je napisao "Dizzy" s britanskim producentom Dannyjem L Harleom, a bili su inspirirani izvođačima iz 1980-ih, uključujući Erasure, Pet Shop Boyse i Adamskog

Britanski glazbenik Olly Alexander predstavio je svoj novi singl "Dizzy"  kojim će predstavljati svoju zemlju  na natjecanju  za pjesmu Eurovizije u Švedskoj. 

Alexander je napisao "Dizzy" s britanskim producentom Dannyjem L Harleom, a bili su inspirirani izvođačima iz 1980-ih, uključujući Erasure, Pet Shop Boyse i Adamskog.

Singl je opisao kao "pjesmu o osjećaju tako intenzivnog naleta emocija prema nekome da ti potpuno okrene svijet naglavačke i iznutra prema van".

- Preuzeli smo osjećaj vrtoglavice i stavili ga u produkciju, tako da ima puno valovitih arpeggia, pjesmuljkih harmonija i kontra ritmova u pratećim vokalima, izjavio je Olly.

Alexander se nada da će na Euroviziji proći bolje od prošlogodišnje britanske predstavnice Mae Muller, koja je završila pretposljednja s "I Wrote A Song" na natjecanju u Liverpoolu. Dvije godine prije Sam Ryder bio je drugi s pjesmom "Spaceman". 
Dok su Muller i Ryder izvođači koji su se proslavili zahvaljujući Euroviziji, Alexander je već zvijezda s nekoliko hitova na vrhovima top ljestvica, a glumio je i u hvaljenoj HBO-ovoj seriji 'It's A Sin'.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, naš predstavnik Marko Purišić, popularni Baby Lasagna, službeno je prvi na eurovizijskim kladionicama, nakon pobjede prošlog vikenda na hrvatskom natjecanju Dora. Baby Lasagna osvojio je hrvatsku, ali i europsku publiku sa svojom pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim', a i sam se večeras oglasio na Instagramu kada je vidio što predviđaju kladionice.

- Nešto ludo se dogodilo upravo, mislim da još niti ne shvaćam što se upravo događa. Hrvatska je preuzela vodstvo na Euroviziji, prema kladionicama. Što?! - poručio je Marko. Iako je prvo mjesto ranije zauzela Ukrajina te njihove predstavnice Alyona Alyona i Jerry Heil, oni se sada nalaze na drugom mjestu, dok je na trećem Island koji još nema predstavnika za Eurosong.

VIDEO: Goran Višnjić zahvalio se za Večernjakovu ružu 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Bill Carson
Bill Carson
19:45 01.03.2024.

Što se to događa s tom muškom modom i "izričajem"? Obojani noktići, farbanje kose, nakit... Ili sam prestar ili je nešto drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije