Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan dan

Poznat je datum posljednjeg ispraćaja legendarnog glazbenika Mile Hrnića

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/10
17.09.2023.
u 16:19

Cijela Hrvatska oprostiti će se od legendarnog glazbenika u utorak 19. rujna

Dubrovački glazbenik Milo Hrnić preminuo je u jednoj dubrovačkoj bolnici u subotu u 74. godini života nakon borbe s teškom bolešću, a iza sebe je ostavio brojne hitove, kao i neutješne kolege i obožavatelje. Dubrovački vjesnik saznaje kako će posljednji ispraćaj legendarnog glazbenika biti u utorak 19. rujna u 15 sati na groblju Boninovo, a sprovod će se održati istog dana u 17 sati na groblju sv. Trojstva u Petrači u Župi dubrovačkoj. 

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. 2. 1950. u obitelji koja se bavila glazbom, a pod imenom Božo Hrnić. Nadimkom Milo, koji mu je dala majka, uskoro su ga svi počeli nazivati, pa je kasnije, kad se profesionalno počeo baviti glazbom isti pretvorio i u službeno ime. Osamdesetih prošlog stoljeća bio je jedan od najpopularnijih dalmatinskih pjevača, redovito je rasprodavao koncerte i čak tri puta pobijedio na Splitskom festivalu. Prodao je više od milijun ploča i snimio 20 albuma. Dubrovčani su ga s Terezom Kesovijom 2004. godine proglasili pjevačem stoljeća grada Dubrovnika. 

VEZANI ČLANCI

Iako je često naglašavao koliko voli svoj rodni Dubrovnik, za Split je govorio da je majka njegove karijere i da nema Splita i Splićana, ne bi bilo ni njega. Zbog bolesti i obiteljskih problema duže vremena je izbivao sa scene, ali je u prosincu 2008. napravio povratnički koncert i to upravo u Splitu.

Iako se glazbom počeo baviti još šezdesetih godina prošlog stoljeća, Milo i danas ima svoje vjerne obožavatelje. Isticao je kako mu je najveće zadovoljstvo kada u prvim redovima na svojim koncertima vidi mlade ljude jer to znači da su ih roditelji “odgojili” na njegovim pjesmama, a to mu je najveća nagrada. Hrnić je nastupao po Australiji, Americi, Kanadi i Europi.

Osim u glazbi, okušao se i u politici te je bio član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo kao čelnik HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik.  Sa suprugom Dubravkom, koja se također bavila glazbom, Milo Hrnić je u braku bio čak pedeset i pet godina, a zajedno su dobili i dva sina, Srđana i Antu. No, 2020. obitelj Hrnić je doživjela obiteljsku tragediju, nakon koje više ništa nije bilo isto. Naime, iznenada je preminuo njihov sin Srđan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije