Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro ponuda

Pogledajte kakve delicije poznati nude na svojim kućicama na Adventu

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/19
07.12.2018.
u 21:00

Miroslav Škoro u ponudi ima tradicionalne slavonske delicije i graševinu koja je proglašena najboljom u Hrvatskoj. Bolesna braća nude sendvič od pola metra, a Ivana Brkljačić ličke specijalitete iza kojih stoji njezin otac.

Zahuktala se atmosfera na zagrebačkom Adventu. Ponuda adventskih kućica iz godine u godinu sve je bogatija, a priliku za dodatan izvor prihoda nanjušili su i pripadnici domaće javne scene. Novitet ovogodišnjeg Adventa veseli je štand Maje Šuput koji nikako ne može proći nezamijećeno, a sa svojom kućicom debitirao je i pjevač Miroslav Škoro.


 

U “Slavonskoj kući Škoro” tako možete pronaći razne slavonske delicije među kojima su čvarci, kobasice, kulen, kulenova seka, ali i poderane gaće. Žeđ pak možete utažiti nagrađivanom Škorinom graševinom koja je prije tri godine proglašena najboljom u Hrvatskoj. Budete li imali sreće, možda vam kapljicu vina posluži, ili za vas kobasice ispeče, upravo Škoro.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ugostiteljskim vodama zaplivala je i proslavljena atletičarka Ivana Brkljačić koja stoji iza “Ličke kuće”. Njezin štand smješten je na samom početku Gajeve ulice. Ovo joj je već četvrta godina na zagrebačkom Adventu, a iza sjajne gastronomske ponude stoji njezin otac Ivan. U ponudi su sarma, grah, buncek, kobasice, a iznimno je tražena i lička topla plata. Svi su proizvodi autohtoni na što je bacačica kladiva neizmjerno ponosna. Na štandu se nudi i nekoliko vrsta rakija koje će vas zagrijati u hladne zimske dane.

Nađete li se u blizini, ne propustite isprobati rakiju od dunje ili šljive koje Ivana osobno preporučuje. Nešto dalje, točnije u Varšavskoj ulici, smjestila se “Čudna šuma Bolesne braće”. Baby Dooks i Bizzo već su starosjedioci na Adventu pa dobro znaju što najbolje prolazi kod posjetitelja.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Gastroponudu stalno nadopunjuju, a šire i svoju kućicu koja se proteže gotovo cijelom ulicom. Čudna šuma sastoji se od nekoliko postaja među kojima su hranilište, pojilište te Zovina koliba, a velika novost je i Tesla Winter Garden, grijana terasa s koje se pruža pogled na Čudnovatu pozornicu. Dečki iz Bolesne braće pobrinuli su se i za najmlađe koji blagdanski duh mogu osjetiti u maloj šumi i šumskom kinu.


 

Što se tiče gastronomske ponude, ona je i ove godine vrlo raznovrsna pa će svoja nepca u “Čarobnoj šumi” moći zadovoljiti i oni najzahtjevniji. Za sve one velikog apetita u ponudi je Ravlin kapitalac, sendvič s kobasicama od pola metra. Tu je i Dimljena djedova, Čarobna frula, plata Gricko od najfinijeg mesa i šumski Gorogulaš. Za blagdanskim specijalitetima Bolesne braće ne zaostaje ni Maja Šuput koja na svojoj kućici nudi slane, ali i slatke zalogaje koje je za nju posebno osmislio chef Marin Medak iz restorana Rougemarin.

Najveći hit je kobasica u pecivu Delicous Shuputashian Hot Dog, a za sve ljubitelje slatkog tu su i slastice u obliku mikrofona spravljene od ukusne kreme s dodatkom belgijske čokolade i šumskog voća. U ponudi su crni, zlatni i ružičasti sladoledi.

Pogledajte naš blagdanski gastrotest

Komentara 13

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
21:10 07.12.2018.

Poa! Nakon Suputice jos ih je platilo za reklamu! Sad mi je jasno zakaj ste reprizirali clanak!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:03 07.12.2018.

Tzv estradne zvjezde a zakupili štandove i kućice po trgu i zrinjevcu, pre sramotno, zar im je potreba, zar su kruha gladni, sad kad sam ovo vidio ma ni lipe gladušama.

JA
JanezIQ45
21:50 07.12.2018.

Proslavljena atletičarka.....hahahaha....a čime se proslavila!?? A što se tiče ove polupjevačice očigledno zarađuje kreveljenjem slabo pa sad pokušava s gastronomijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije