Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veseli se

Petra Nižetić seli se u Barcelonu i živjet će s pet Španjolaca

beograd (1)
Privatni album
01.12.2011.
u 11:00

– Jako sam uzbuđena i u posljednji tren spremam stvari, imala sam toliko posla i ništa nisam stigla – priznala nam je Petra.

Iako poslijediplomski studij u Španjolskoj planira već više od godinu dana, napokon je osvanuo trenutak kad će Petra Nižetić sjesti u zrakoplov i odletjeti u Barcelonu. Kasno noćas njezina obitelj i prijatelji ispratit će je u zagrebačkoj zračnoj luci na jednogodišnju avanturu.

– Jako sam uzbuđena i u posljednji tren spremam stvari, imala sam toliko posla i ništa nisam stigla – priznala nam je Petra.

Ostvarenje sna

Novinarka u umjetničku metropolu odlazi studirati audiovizualnu medijsku produkciju i upis na taj studij joj je ostvarenje dugogodišnje želje. Iako se dugo pripremala na taj korak, život u Španjolskoj iznenadio ju je.

– Uopće ne znam što me tamo čeka. Jedino sam dogovorila smještaj. Živjet ću u stanu s pet Španjolaca, onako cimerluk, po studentski – otkrila je.

Kako španjolski jezik ne govori najbolje, sustanarstvo s lokalnom ekipom bit će prednost jer se nada da će ga tako brzo progovoriti.

Za prve dane nije isplanirala nikakve sadržaje jer, kaže, želi se prvo odmoriti. A onda kreće u istraživanje.

– Predavanja mi počinju tek u siječnju, pa imam mjesec dana da upoznam grad, ljude, da se zabavljam, šopingiram...

Obitelj joj je podrška u odluci da napusti Hrvatskoj, ali već sada žale što će biti kilometrima udaljeni od nje. Najglasniji među njima, naravno, njezin je brat Luka.

– Već mi se najavio da će s ekipom doći za Novu godinu. I oni će meni nedostajati, ali ovo je nešto što zaista želim napraviti sama – otkrila je 30-godišnjakinja.

Rad na daljinu

Iako će biti na drugom kraju kontinenta, Petra neće zaboraviti radne obveze.

– I dalje ću raditi Sexpresso, a nastavit ću i s blogom, to je još jedan način kako da budem povezana s domom – priznaje. Godina dana, sigurna je Petra, brzo će proći, a novo iskustvo i vještine, kada i ako se vrati, dat će joj priliku za nove poslovne angažmane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije