Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,2,1 - kuhaj!

Ovaj par je razočarao svojim jelom: Debakl! Mrak mi je pao na oči

Foto: RTL
1/8
21.02.2022.
u 23:20

Neki kandidati priznali su da se s kaljom i budlom susreću prvi put, a posebno je zbunjen bio španjolski Istrijan Juan.

Večerašnji zadatak ''Domaće je domaće'' parove je odveo u Liku i Gorski kotar, a u 75 minuta morali su pripremiti dva tradicionalna jela – ličku kalju i goranski nadjev, tj. budlu.

Na njihovim stolovima našli su se osnovni recepti, a među sastojcima bili su tu, između ostalog, janjetina, lički krumpir, svježi kupus, ali i debela svinjska crijeva. ''Danas sve znamo i danas ne smijemo zeznuti, da me se doma ne odreknu'', poručila je Ana, koja je rodom iz Like. I Petra i Dalibor bili su zadovoljni zadatkom jer se lički specijaliteti pripremaju u njihovoj obitelji, pa je Dalibor večerašnja jela posvetio punici, no neki kandidati priznali su da se s kaljom i budlom susreću prvi put, a posebno je zbunjen bio španjolski Istrijan Juan.

''Nemam pojma što je lička kuhinja. Ovo mi je katastrofa recept. Nikad za ovo nisam čuo niti sam to radio. Ivana je danas šefica'', zaključio je.

Večeras dobro raspoloženi kandidati opušteno su kuhali i međusobno si pomagali. Članovi žirija prošetali su da provjere kako im ide, ali im i daju poneki koristan savjet. A tijekom kuhanja parove su najviše mučila svinjska crijeva koja su morali pravilno očistiti i isprati te napuniti nadjevom, i s kojima su morali biti posebno pažljivi kako ne bi pukla. Upravo to se tijekom kuhanja dogodilo Ivani i Juanu. ''Debakl! Mrak mi je pao na oči'', komentirala je kandidatkinja njihovu pogrešku.

Stiglo je vrijeme za serviranje i kušanje. Prve su svoje ličke specijalitete nosile Ana i Sandra. Željka im je zamjerila što su dodale čili u kalju, dok joj smjesa za budlu, kojom su punile crijeva, nije bila dovoljno kompaktna. ''Pričamo o nijansama, to je ukusno i dobro jelo'', poručila je. Slične primjedbe imao je i Špiček, koji je Ani i Sandri udijelio i neke korisne savjete za pripremu jela, no one su ponovno svojim komentarima dale do znanja kako baš ne vole primati kritike za svoje kuhanje. Pažanin je dao peticu, Željka je dala sedam, kao i Špiček – ukupno tek razočaravajućih 19 bodova.

Sljedeći su bili Snježana i Mario. Žiri se složio da su sastojci za goransku budlu bili malo prekrupno nasjeckani, a kalja im se svidjela.

''Komadi mesa se tope u ustima, to je jako lijepo začinjeno'', poručio je Pažanin. Špiček je okrenuo osmicu, Pažanin sedmicu, a Željka osmicu – lijepa 23 boda. Ivana i Juan nosili su jela sljedeći. Iako im je crijevo puklo, Ivana je bila samouvjerena: ''Sigurna sam u okus nadjeva. Okus kalje mi je također u redu. Očekujem dobre ocjene''. Pažaninu je u kalji bilo previše kupusa i krumpira, a prilično im je zamjerio nespretnost pri pripremanju budle i pucanje crijeva. ''Ovo ću smatrati neuspjelim iz poštovanja prema drugih kandidatima'', kazao je.

''Ja to danas nisam doživjela kao neku veliku grešku. Po formi i teksturi se jako lijepo vidjelo da je odrađeno kako treba'', bila je nešto blaža Željka. Željka je dala osam, Špiček sedam, a strogi Pažanin tek četvorku – tek 19 bodova ukupno.

''Nisam zadovoljna jer su okusi pogođeni i okusi su odlični. I zato nisam dobre volje'', komentirala je Ivana ocjene pa pustila i suzu, dok ju je partner Juan tješio. Sljedeći su svoja jela nosili Ante i Danilo. Željki je u nadelu bilo malo previše nadjeva, a Špičeku je meso u kalji bilo malo prežilavo. Pažanin je dao osam, Željka sedam, a Špiček šest – ukupno 21 bod. Marija i Ante danas su u kuhinji odlično surađivali, a da su obavili dobar posao, svjedočio je i nikad kraći, jednoglasni komentar žirija: ''I vaša kalja i nadelo su najbolji danas!''

Željka i Pažanin na svoje su kuhače odmah napisali desetke, a Špiček je na kraju dao devetku zbog malo raskuhanog krumpira i kupusa koji nije bio najpravilnije narezan. Baka i vatrogasac osvojili su sjajnih 29 bodova. ''Najjači smo danas'', komentirali su oduševljeno, primajući čestitke ostalih parova. Svoja su jela posljednji samouvjereno nosili Petra i Dalibor. ''Meni je vaša lička kalja fantastična. Vaše meso je dosad najbolje kuhano'', poručio im je Pažanin, a pohvalio je i goranski nadjev.

I ostali članovi imali su pozitivne komentare, a to su i začinili ocjenama. Željka je dala devet, Špiček osam, a Pažanin desetku – ukupno 27 bodova, koji su oduševili vesele Horvate.

Nakon prvog ovotjednog kuhanja vode Marija i Ante s 29 bodova, dok posljednje mjesto zauzimaju Ivana i Juan s 19 bodova. A koje će delicije sutra biti na meniju u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' gledatelji će doznati od 21 sat na RTL-u.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran u kategoriji TV osoba godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije