Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugogodišnji kolege

Otokar Levaj oprostio se od Sande Langerholz: Nosila je repertoar Komedije tri desetljeća a onda je otpisana

Foto: Youtube screenshot
1/8
23.05.2023.
u 14:47

Vijest o njezinoj smrti zatekla me u USA pa ovim putem izražavam iskrenu sućut obitelji, napisao je Levaj u objavi na Facebooku

U 91. godini života umrla je Sanda Langerholz, hrvatska glumica, pjevačica i plesačica najpoznatija po ulozi u mjuziklu "Jalta, Jalta", a od svoje drage kolegice oprostio se na Facebooku i glumac Otokar Levaj koji je sa Sandom glumio u brojnim predstavama.

- Umrla je Sanda Langerholz. Moja prva kazališna supruga ( Češalj F. Hadžića). Bili smo partneri u Graničarima, Matiček se ženi  i još ponegdje.  Nosila je repertoar Komedije valjda tri desetljeća a onda umirovljena, otpisana, razočarana da se više nikad ne pojavi na Kaptolu. Koliko znam posvetila se pedagoškom radu sa studentima Akademije. Vijest o njezinoj smrti zatekla me u USA pa ovim putem izražavam iskrenu sućut obitelji. Zbogom draga Sanda - napisao je Levaj. Od glumice su se u komentarima oprostili i Jelena Miholjević i napisala: U svemu sam vas gledala, dragi Oto…divna Sanda. 

Od legendarne glumice oprostile su se i glumica Jasna Malec Utrobičić, a Snježana Banović je napisala: Adieu, božanska Sanda, adieu.

 

 

Sanda Langerholz na Državnoj muzičkoj školi 1954. završila je solo pjevanje, a studij glume 1956. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u Narodnome kazalištu »August Cesarec« u Varaždinu te u Zagrebačkome kazalištu lutaka, a 1960. postala je stalnom članicom zagrebačkoga kazališta Komedija. U Teatru &TD i Teatru u gostima istaknula se kao Ellen Namville u Ljubafi M. Schisgala, a na Dubrovačkim ljetnim igrama tumačila je Gertrudu u Shakespeareovu Hamletu.

VIDEO Queens of the Stone Age koji je oduševio hrvatsku publiku ekskluzivno za Večernji list

 

Komentara 1

SS
sokac sa drave
18:24 23.05.2023.

Relja Basic,Sanda Lagerholz i Dunja Reiter bili su nosioci kulturnog zagreba becke skole.Voljeli smo vas.Puno vam hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije