Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi detalji

Otkriveno je što se točno događalo u sobi kada je kraljica umrla i tko je bio s njom kad je izdahnula

Foto: Profimedia
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.09.2022.
u 10:21

William, Edward i Andrew nisu se stigli oprostiti od majke i bake jer prinčevi su netom nakon smrti došli u Balmoral, a princ Harry uspio je doći tek navečer, nekoliko sati nakon što je vijest o smrti izašla u javnost.

Nakon što je jučer u 97. godini preminula kraljica Elizabeta, njen sin postao je kralj, te je sada poznat kao Karlo III. On je navodno bio s majkom kad je umrla, tvrde britanski mediji, uz princezu Anne bio je jedini uz nju kad je izdahnula.

William, Edward i Andrew nisu se stigli oprostiti od majke i bake, jer prinčevi su netom nakon smrti došli u Balmoral, a princ Harry uspio je doći tek navečer, nekoliko sati nakon što je vijest o smrti izašla u javnost. Mnogi su na društvenim mrežama zaključili kako je bilo vrlo ljudski, ali i neobično za kraljevsku obitelj vidjeti princa Williama za volanom kako vozi svoje ujake u Balmoral, te su prema videima zaključili da je žurio.

Karlo je u Balmoral, navode britanski mediji, stigao u 11 sati, a pridružila mu se princeza Anne koja je već boravila u Škotskoj. Liječnici su navodno obavijestili obitelj da je kraljici ostalo samo nekoliko sati života, zbog čega su svi požurili pokušati provesti s njom posljednje trenutke. 

Kako je Karlo III. postao kralj odmah nakon smrti svoje majke, stručnjaci tvrde da mu je sestra odmah poljubila ruku, a to su trebala učiniti i njegova dva mlađa brata, ali i njegov sin Willam, novi prijestolonasljednik koji sada nosi titulu Vojvoda od Cornwalla i Cambridgea.

Premijerku je u 16:30 o smrti kraljice obavijestio kraljičin tajnik, a dva sata kasnije vijest je izašla u javnost. 

Podsjetimo, nakon kraljičine smrti funkcije i titule svih članova obitelji se mijenjanju, a Karlova supruga Camilla Parker-Bowles postaje kraljica supruga. 

Kako kažu upućeni, Camilla će tom prigodom nositi krunu s 2800 dijamanata, a to se navodno zna već nekoliko godina.  Novi britanski kralj Karlo III. najdulje je čekao na tron u povijesti monarhije stare tisuću godina. Zbog osobenjaštva i upletenosti u skandale republikanci se nadaju da će biti loš monarh, a pobornici misle da će zbog duga čekanja za to biti pripremljeniji nego itko prije njega. 

– Smrt moje voljene majke, Njezina Veličanstva Kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog njezine smrti. Znam da će se njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, kraljevinama i Commonwealthu, kao što će je osjetiti i brojni ljudi diljem svijeta – stoji u Karlovoj izjavi. Karlovi štovatelji vjeruju da mu će njegova mudrost, promišljenost i zalaganje za zaštitu okoliša priskrbiti javnu podršku kakvu zaslužuje.

VIDEO Niti jedan monarh nije vladao 70 godina: Kraljica Elizabeta bila je omiljena u javnosti još od 19. godine života!

Komentara 36

Avatar AlPoS
AlPoS
10:51 09.09.2022.

Prevodite imena, pa jeste vi normalni? Charles je Charles, a ne Karlo, Georges je Georges, a ne Đuro, papa je Francesco, a ne Franjo i sve ostale gluposti koje sijete. Pa tko to dozvoljava, bit će zakopana u kapelici sv. Georges,a ne Đure, Đuke, Đanija. William je William,a nije Vilko, Viktor, Vinko, Wili, Andrew se tako zove, a ne Andrija, Ante, Andrej, Antonio, Alojz, ili kako već

TM
trade_mark
11:20 09.09.2022.

hadezeovci odahnuli, sad se par dana neće pričati o njima i pljački INE.

Avatar lola lola
lola lola
11:58 09.09.2022.

A kako ce se zvati Camilla u prijevodu? Kamilica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije