Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDIN SAVJETNIK HEROJ

'Svaki normalan čovjek bi postupio kao i ja

Tomislav Madžar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
31.05.2018.
u 16:46

Tomislav Madžar reanimirao je ženu i dok je došla hitna, puls joj je bio vraćen

Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović preksinoć je spasio život gospođi u restoranu ‘Didov san’. – Bio sam na reviji Aleksandre Dojčinović i pozvali su me da dođem u restoran u kojem je na podu ležala žena bez svijesti. Započeo sam s reanimacijom, i dok je došla prva pomoć puls joj je već bio vraćen – kaže nam ovaj liječnik sportske medicine.

Jedni plakali, drugi se bojali

– Ne bih ovaj čin isticao niti javno govorio o njemu, jer svaki normalan i dobronamjeran čovjek, posebno zdravstveni radnik bi postupio isto kao i ja, ali već kad ste me nazvali ispričat ću što se dogodilo, i apelirati na važnost edukacije i pravilnog postupanja prilikom pružanja prve pomoći. Brojne organizacije to omogućavaju, Hrvatski crveni križ, Zavod za reanimaciju, Zavod za hitnu službu. Naime, bio sam na reviji kod prijateljice i najbolje hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović, i u jednom trenutku su me pozvali da dođem u restoran u kojem je na podu ležala žena bez svijesti. Ljudi se okupili oko nje, neki su plakali, drugi bili u strahu. Započeo sam s reanimacijom, i dok je došla prva pomoć puls joj je već bio vraćen – priča nam Tomislav Madžar i nastavlja:

– Prebačena je u KBC Rebro. Poslije nam se javila jedna njezina prijateljica i rekla da je gospođa preživjela, i da se puno zahvaljuje – kaže liječnik sportske medicine i ravnatelj poliklinike Vaš pregled koja se, između ostalog, bavi edukacijom pružanja prve pomoći za radnike, sportaše, građana.

Edukacija je nužna

– Jako je to važno u životu, jer kao što vidite nikad ne znate u kojoj situaciji će nekom trebati prva pomoć i zato apeliram na nužnost edukacije u pružanju prve pomoći. Predsjednik sam i zdravstvene komisije HNS-a za sve nogometaše i stručni stožer koja je prije nekoliko dana za sve naše A reprezentativce i članove stožera organizirala edukaciju u pružanju prve pomoći – ističe doc. dr. sc. Madžar.

Tomislav Madžar
1/30

Komentara 9

BR
bruno877
17:35 31.05.2018.

Čovjek je spasio ljudski život. Napravio je ono što se uči na medicinskom fakultetu i u auto školi, svatko od nas bi to morao znati napraviti. Pa zašto ga pljuvati, ja mu skidam kapu.

Avatar Ashley
Ashley
19:22 31.05.2018.

Bravo Tomislave!

Avatar comandante
comandante
17:50 31.05.2018.

čestitam na odličnoj reakciji i pomoći ali... tko je ovaj tip? godinama se naslikava po svim medijima u svim prilikama, uza sve političare je.... čiji je to igrač? koja mu je funkcija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije