Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNA IGRA

Osvojite kinoulaznice za romantičnu komediju "500 dana ljubavi"

petsto dana
04.11.2009.
u 19:18

Tom (Joseph Gordon-Levitt), mladić o kojem je riječ, usprkos suvremenu ciničnom svijetu vjeruje u ideju transformirajuće, kozmički suđene i jedinstvene ljubavi. Summer (Zooey Deschanel), djevojka o kojoj je riječ, ne vjeruje.

Ovo je priča o tome kako je jedan dječak upoznao djevojku, započinje šaljivi i nametljivi narator filma "500 dana ljubavi", i s tom rečenicom film vrtoglavom brzinom uskače u smiješnu, stvarnosti dosljednu i jedinstvenu analizu divljih i nepredvidivih osamnaest mjeseci neobuzdane ljubavne veze jednog mladića.

Tom (Joseph Gordon-Levitt), mladić o kojem je riječ, usprkos suvremenu ciničnom svijetu vjeruje u ideju transformirajuće, kozmički suđene i jedinstvene ljubavi. Summer (Zooey Deschanel), djevojka o kojoj je riječ, ne vjeruje. Nimalo. No, to ne sprečava Toma da je, poput suvremena Don Quijotea, uporno pokušava osvojiti svom svojom snagom i junaštvom.

Odjednom, Tom se nađe zaljubljen ne samo u simpatičnu, dosjetljivu i inteligentnu ženu (no naravno, ništa od toga mu ne smeta), već u samu ideju Summer, tj. ideju ljubavi koja još uvijek ima snage iznenaditi srce i zaustaviti svijet.

- Svi poznajemo Summer, jer Summer nije samo djevojka. Ona je događaj koji nam se svima dogodi. Ja sam upoznao svoju prvu Summer kada sam imao 17 godina. Nagovorila me da izostanemo s nastave kako bi mi mogla čitati "Lovca u žitu" u zoološkom vrtu u Madisonu, u Wisconsinu. (Nije li to totalno fora?) U to vrijeme sam vjerovao kako je ljubav čarobna pilula koja će moju dušu povezati sa svemirom i pružiti mi beskrajno i lagodno blaženstvo - komentira redatelj filma Marc Webb kojemu je ovo redateljski debi.

Fitilj nove ljubavi upaljen je Dana 1.; kada Tom nazovi-arhitekt koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, susreće Summer , živahnu i prelijepu novu tajnicu njegova šefa. Iako naočigled daleko nedostižna, Tom uskoro otkriva kako ima mnogo toga zajedničkog sa Summer. Oboje vole grupu The Smiths. Oboje cijene nadrealističkog slikara Magrittea. Tom je nekoć živio u Jerseyu, a Summer ima mačku koja se zove Bruce. Po Tomovim riječima: "Kompatibilni smo do ludila.“

Ako ovu romantičnu komediju niste pogledali na Zagreb film festivalu, ne propustite to učiniti u Movieplexu, gdje se od četvrtka ekskluzivno prikazuje. U nagradnoj igri dijelili smo tri puta po dvije ulaznice, a ovoga puta najsretnije ruke bile su Mirela Smukavić, Lada Ledić i Jasminka Flies. Čestitamo dobitnicama koje će obavijest o preuzimanju ulaznica dobiti putem e-maila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije