Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjeća se odlično

Oporavljeni Jan Torjanac na kazališnoj premijeri

Jan Torjanac
Tomislav Miletić/Pixsell
17.07.2010.
u 20:16

Na sina glumice Slavice Knežević i glumca Marka Torjanca početkom listopada prošle godine na pješačkom prijelazu je naletio neoprezni vozač nakon čega je Jan deset dana bio u komi.

Premijera predstave “Preko Trnja do Zvijezde” u petak navečer održana u Muzeju za umjetnost i obrt bio je prvi javni izlazak Jana Torjanca od kobne prometne nesreća koja mu se dogodila u listopadu prošle godine, a potom je deset dana proveo u komi. Dobro raspoložen i nasmijan, 18-godišnji Jan u društvu roditelja Slavice Knežević i Marka Torjanca odgledao je predstavu u kojoj su glavne uloge bile povjerene Nataši Janjić i Ivanu Glowatzkom. Terapija u Krapinskim toplicama i u Selcu očito je bila jako učinkovita i sin glumačkog para u kratkom je razdoblju uvelike napredovao.

– Jan se sad osjeća odlično, a na terapije će morati ići do jeseni – kazao je tata Torjanac razdragan što mu sin opet hoda i govori kao i prije nesreće. Ustrajnost roditelja, njihove molitve i dobre vibracije cijelog Janova 4. c zagrebačke Prve gimnazije pomogle su mu da ozdravi. Njegovi kolege iz školskih klupa svakodnevno su na njegovu Facebookovu profilu i grupi podrške ostavljali poruke koje su mu mama Slavica i tata Marko prenosili dok je bio na rehabilitaciji u Krapini. Pet mjeseci pošto je na njega u Zagrebu na pješačkom prijelazu naletio neoprezni vozač Jan je svojim prijateljima preko Facebooka poslao poruku u kojoj im zahvaljuje na podršci koja ga je dirnula do suza.

Požalio se kako mu je malo dosadno na liječenju, ali je zato imao dosta vremena za učenje i nadoknađivanje školskoga gradiva. Za to vrijeme njegovi su roditelji na smjene trčali prema Krapini, a uz pomoć kolega glumaca organizirali su i humanitarni koncert “Kolege glumci za Jana, Slavicu i Marka”. Obiteljska tragedija potakla je dvoje glumaca da osnuju zakladu za pomoć djeci i mladima s teškim ozljedama glave.

Komentara 11

KO
kontras
23:31 17.07.2010.

nadam se da ce momak svoje dijete nauciti da nije tesko pogledati lijevi i desno kada se prelazi cesta, kada vec njega njegovi roditelji nisu to naucili. sva sreca da se oporavio pa ga ta skola nije stajala glave. badava je prednost i tzeleno i zebra kada je netko prema samom sebi nepdgovoran.

PI
pin
09:28 18.07.2010.

\"Asmodeus\" i \"Časna seka\", jako ste bolesni. Javite se u neku ustanovu prije nego nekome nešto napravite. Divno je da se jedan mladi čovjek oporavio i da je sretan ponovo sa roditeljima i prijateljima. Hvala Bogu.

KO
kontras
02:32 18.07.2010.

genijalno kako minusi idu. većina očito smatra kako ne treba gledati lijevo i desno prije prelaska ceste. jadna vaša djeca. prestrašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije