Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI VODITELJ

Oliver Mlakar o skandalu na Eurosongu: 'Mirisalo mi je da je žele eliminirati'

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
03.03.2021.
u 21:27

– Jednom sam se noću vraćao s posla. Nigdje nikoga na Zelenom valu, a onda je odjednom jedan auto uletio u moj. Zajedno smo odletjeli u izlog. Ja izađem, izađe i dvoje mladih, a žena kaže ‘Isuse, kako mi je drago da smo se s vama sudarili – smije se Mlakar.

Oliver Mlakar (85) najpoznatiji je televizijski voditelj na ovim prostorima, a u mirovini je već 19 godina. Premda ga više nema na televiziji, itekako je aktivan, i godinama se bavio svojim psima. Kako je kazao za portal mirovina.hr, sada čeka da prođe epidemija koronavirusa, pa da se može ponovno družiti s prijateljima.

- Ne sviđaju mi se dani u ovoj situaciji. Stalno neke vijesti, malo bombardiraju s cjepivom, malo s umrlima, pa s brojem zaraženih… jedva čekam da dan prođe. Pa dođe sljedeći, isti kao prethodni. Izbjegavam druženja, čekam da ovo sve prođe. Dok se svi procijepe i sve postane sigurno. Nisam optimist.  Da zaradim virus, ništa me ne bi spasilo. Sad su bolnice malo manje pune, ali na kraju će biti pune ludnice. Ova pandemija će sigurno ostaviti trag, kazao je Mlakar. 

Oliver je studirao jezike i glumio amaterski u kazalištu. Mislio je da će raditi u školi, a onda je vidio oglas za spikere na Radio Zagrebu. Godinama je radio u Informativnom programu, a onda je počeo voditi neke festivale. Zvjezdani status dao mu je kviz Kviskoteka, zbog čega uvijek ističe kako je bio zahvalan Lazi Goluži. Od kolegica je najviše volio raditi s pokojnom Helgom Vlahović i Jasminom Nikić. Helgu pamti po dobroti, želji da svakome pomogne, nenametljivosti, finoći. S Jasminom je pak 15 godina za redom vodio Splitske festivale. S Helgom Vlahović vodio je Eurosong 1990. godine, no malo je nedostajalo da se povuku, zbog izjave tadašnjeg vođe projekta Gorana Radmana, koji je tri dana prije Eurosonga kazao kako se još ne zna tko će voditi manifestaciju. S Helgom Vlahović i Oliverom Mlakarom paralelno je radio još jedan par, glumac Rene Medvešek i beogradska voditeljica Dubravka Marković.

 – Dva su voditeljska para morala biti spremna za slučaj ako, primjerice, Helga ili ja slomimo nogu, ruku, razbolimo se… Mirisalo mi je kao da žele eliminirati Helgu, da je to bila igra s ciljem da uleti mala Markovićka, kazao je Oliver, koji se na generalnoj probi odlučio povući, zajedno s Helgom.  Sljedeća dva dana produkcija je bila zasuta nezadovoljstvom Zagrepčana. Pristizale su, prisjeća se voditelj, čak i prijetnje da će netko razbiti dvoranu ‘Lisinski’ ako oni ne budu vodili Eurosong. Suprugu Dunju upoznao je u biblioteci HRT-a, u skladnom braku su 50 godina i imaju kćeri Ivu i Mašu. Nisu mu smetali ljudi koji su mu redovito prilazili i prepoznavali ga. Miroslav Krleža u Gradskom je podrumu prolazio pored njegova stola, zastao i rekao: “Ja vas znam s televizije”. “I ja vas znam”, odgovorio mu je Mlakar. Voli se prisjetiti i anegdote jednog sudara.

– Jednom sam se noću vraćao s posla. Nigdje nikoga na Zelenom valu, a onda je odjednom jedan auto uletio u moj. Zajedno smo odletjeli u izlog. Ja izađem, izađe i dvoje mladih, a žena kaže ‘Isuse, kako mi je drago da smo se s vama sudarili – smije se Mlakar.
Televiziju gotovo i ne gleda, niti mu nedostaje. Gleda talijanske programe, iako ističe da ni oni nisu puno bolji.

– Ima ljepših ljudi, dotjeranijih, pristojnijih… ako gledam, to je Italija. kazao je Mlakar. 

Ključne riječi

Komentara 7

PA
Pahor
23:21 03.03.2021.

Oliver je legenda, nenadmašan. A za Radmanove spačke i pokušaj da se beogradska voditeljica ubaci umjesto legendarne Helge svi znaju. Takvo je bilo vrijeme. Na žalost radmanovi pioniri i dan danas vode hrvatsku televiziju i politika im se nimalo nije promijenila.

VP
VP1955
22:36 03.03.2021.

Uvijek ugodan,odmjeren,šarmantan sa svojim stilom i nastupom.Nepogrešiv i rado gledan u svim emisijama ,od kvizova do vođenja različitih događanja.Današnji voditelji/ljice, spikeri/ce nisu mu niti do koljena.Sretno vam bilo Olivere!!

Avatar CUBE
CUBE
21:46 03.03.2021.

Onda se nije moglo dogoditi da ti preko noći Šuputica prvo članica žirija potom voditeljica jednako i Nives dobitnica Kiklopa a sve to bi i prošlo da nas lagano ne prže na vatri svaki dan rastom trbuščića, " sevnuo je brus i " a onda ona pokazala ono " neću ni komentirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije