Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predložila obitelj

Odužuju se velikanu: Oliver dobiva svoj muzej u Vela Luci

Oliver Dragojević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/3
06.11.2018.
u 10:15

Inicijativu za Oliverov muzej pokrenuli su članovi njegove obitelji, a Općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja.

Tri mjeseca nakon što nas je napustio Oliver Dragojević njegova rodna Vela Luka odlučila mu se odužiti na najljepši način. Velikan hrvatske glazbe dobit će muzej na Korčuli. Inicijativu za izgradnju muzeja pokrenula je Oliverova obitelj, a općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja. 

- Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio - izjavio je zamjenik načelnice općine Dragiša Barčot za Dalmacija Danas. 

Iako je ideja o izgradnji još u početnoj fazi u Vela Luci ističu da je već odlučeno gdje će muzej biti. - Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu - kaže Barčot. Dodaje da je to najatraktivnija lokacija koju su razmatrali, a s prijedlogom se složila i obitelj Dragojević. 

Osim muzeja u planu je i pokretanje Oliverovih dana koji bi isključivo bili vezani uz obogaćivanje kulturne ponude. - Želimo našem Oliveru odati počast u svakom pogledu, a tijekom ljetnih događanja jedan tjedan posvetit ćemo isključivo Oliveru - najavljuje Barčot. 

Pogledajte i veličanstven oproštaj od Olivera Dragojevića. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
16:33 06.11.2018.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije